Zdravá půda – téma, které chtějí Mladí vinaři rozeznít v celé společnosti. Začínají příští čtvrtek stejnojmennou online konferencí.

Spolek Mladí vinaři pořádá dne 29. 4. 2021 od 10 do 16 hodin online konferenci věnovanou tomu nejzákladnějšímu, co ovlivňuje nejen jejich práci, ale také jejich životy a celou společnost – půdě.

“Zdravá půda je pro nás velké téma, o kterém bychom rádi mluvili nejen s kolegy vinaři, zemědělci, sedláky a farmáři, ale se všemi těmi, které zajímá, jak to vypadá s půdou právě teď, jak to bylo v minulosti a co všechno můžeme udělat pro to, aby půda, která je obživou nás všech, byla v budoucnosti plná života,” vysvětluje Dominika Černohorská, předsedkyně spolku Mladí vinaři a pokračuje: “Cílem naší konference je přinést posluchačům motivaci k tomu se nad půdou začít zamýšlet z hodnotového hlediska, a to nejen vyjádřené-ho finančně. Cítíme, že je čas na bilancování, možná na nastavování nových hodnot a přístupů.”

Organizátorům se podařilo získat zajímavé odborníky, na jejichž vystoupení se mohou účastníci konference těšit. Jsou to geolog RNDr. Václav Cílek, odborník na mikrobiom půdy Ing. Jaroslav Záhora, ředitel sekce rostlinné výroby na Ústředním kontrolním a zkušebním ústavu zemědělském Ing. Jiří Urban a Jiří Prachař, iniciátor a leader projektu Farmářské školy. Součástí programu bude závěrečná panelová diskuze, v rámci níž budou vystupující odpovídat na dotazy diváků kladené v průběhu online přenosu.

Cena vstupenky je 790,- Kč a zahrnuje také sborník a lahev biodynamického vína.

Konferenci podpořil Vinařský fond České republiky.

Vstupenky je možné zakoupit na oficiálním webu Mladých vinařů (www.mladivinari.cz/konference)

Zdravá půda

O spolku Mladí vinaři

Spolek Mladí vinaři vznikl v roce 2016 a sdružuje vinaře a vinařky z České republiky do 40 let. Jeho posláním je především setkávání, spolupráce a sdílení know – how jeho členů. Spolek se cítí být reprezentantem nastupující generace vinařů, překonávající hrani-ce konkurence se snahou o to, aby se celý obor posouval a rozvíjel.

V současné době má spolek Mladí vinaři 13 členů (10 mužů a 3 ženy). Kromě společných marketingových aktivit pořádá sdružení každoročně několik odborných seminářů otevřených veřejnosti, především té odborné. Čtvrtým rokem Mladí vinaři stojí za organizací konference na aktuální vinařská témata.