Zažijte Velkou Británii v Praze na Malostranském náměstí



Přijďte ochutnat skvělé britské jídlo a pití.

Zažijte Velkou Británii v Praze

23. března (10-18 h), Malostranské náměstí, Praha 1

V rámci dne se představí více než 20 britských značek, například Costa Coffee Czech Republic, Hamleys Praha, stánek kuchaře Paula Daye, auta Jaguar a další. Těšit se můžete také dudácký a bubenický soubor The Rebel Pipers, Prague Shakespeare Company a další doprovodný hudební a divadelní program. Na své si přijdou i děti.

Zahajovací průvod

10.00 – 10.30

Zahajovací průvod 30 hudebníků po trase:

Hradčanské náměstí – Zámecké schody – Thunovská – Zámecká – Malostranské nám. (po chodnících okolo chrámu sv. Mikuláše) – Malostranské nám. (dolní část

Místo konání akce

Malostranské náměstí, Praha 1

Více informací naleznete ZDE

Malostranské náměstí

V minulosti toto náměstí neslo různá jména (Rynk, Malostranský rynek, Štěpánské náměstí, též náměstí Maršála Radeckého či Radeckého náměstí, neboť zde v letech 1858–1919 stál pomník slavného císařského vojevůdce maršála Josefa Václava Radeckého z Radče).

V minulosti náměstí sloužilo jako tržní prostor i pro různé společenské události (bývala zde  například šibenice či pranýř). Horní části náměstí se také říkávalo Vlašský plac, to podle malostranských Vlachů (Italů), kteří zde nabízeli svoje výrobky a zboží. Od roku 1283 stál na rynku gotický farní kostel svatého Mikuláše.

Zdroj: Wikipedie



Booking.com