Datum konání Rybího festivalu : 12.května 2018 10:00 – 17:00
Místo konání :
Sádky COLLOREDO-MANNSFELD Dobříš
Na Rybím festivalu na zámku Dobříš se můžete těšit na ochutnávky rybích specialit a soutěže regionálních restaurací, seznámit se s možností přípravy sladkovodních ryb od opravdových mistrů kuchyně. Připraven je celodenní program pro děti i dospělé.
Program rybího festivalu:
10:00 Otevření areálu
10:15 Karolína Kamberská
11:00 hudební vystoupení
11:15 Ryba na talíři – jak vykostit rybu
12:15 Someliér
12:25 Škola stolování
12:45 Hudební vystoupení
13:00 Karolína Kamberská
13:45 Master Bartender
14:00 Hudební vystoupení
14:15 Ryba na talíři – jak odstranit šupiny a vnitřnosti
15:15 Someliér
15:30 Karolína Kamberská
16:15 Master Bartender
16:30 vyhlášení nejlepší restaurace
17:00 Závěr
Ryba na talíř
Projekt na podporu sladkovodní akvakultury s názvem RYBA NA TALÍŘ má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Projekt je zaměřen na prezentaci rybí kuchyně a poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny. Rybí festival v Dobříši je jednou z akcí kde kuchař přímo prezentuje recepty ze sladkovodních ryb a způsob jejich správného zpracování.
Dejte české rybě šanci a přesvědčte se, že nepatří jen na vánoční stůl. Ochutnejte a seznamte se s přípravou i dalších méně populárních ryb jako je amur, sumec, štika, siven, pstruh, okoun nebo candát. Jsou chutné, zdravé a hlavně naše české.
Na festivalu se představí sommelier Martin Heřmánek, který se v gastronomii pohybuje již od dětství. Díky svému otci si k ní vybudoval pozitivní vztah. Vínem se začal zabývat profesionálně přibližně před 10 lety. Sommelierství věnoval i bakalářskou a diplomovou práci. V současné době pracuje u společnosti Bohemia Sekt s. r. o. jako specialista pro gastronomii v západních Čechách.
Karolína Kamberská je novinářka, televizní kuchařka. Její televizní pořad „Karolína, domácí kuchařka“ běží už několik let na TV Prima. Na festivalu předvede své oblíbené úpravy sladkovodních ryb, ve kterých se snoubí tradice s moderním lehce provokativním pojetím.
Karel Míšek je držitelem titulu Pan Výčepní Plzeňského Prazdroje. Jeho vášní je dobře ošetřené pivo a správně načepovaná hladinka Plzně. V roce 2016 se úspěšně zúčastnil finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, což je soutěž 20 nejlepších výčepních z celé republiky. Absolvoval i několik zahraničních misí, na kterých šířili povědomí o výčepním řemeslu. Nyní je domovskou hospodou U Šenku, blízko plzeňského náměstí.
Více informací naleznete ZDE