Rybí festival v Dobříši


Datum konání Rybího festivalu : 12.května 2018 10:00 – 17:00

Místo konání :

Sádky COLLOREDO-MANNSFELD Dobříš

Rybí festival Dobříš

Na Rybím festivalu na zámku Dobříš se můžete těšit na ochutnávky rybích specialit a soutěže regionálních restaurací, seznámit se s možností přípravy sladkovodních ryb od opravdových mistrů kuchyně. Připraven je celodenní program pro děti i dospělé.

 

Program rybího festivalu:

10:00        Otevření areálu

10:15        Karolína Kamberská

11:00        hudební vystoupení

11:15        Ryba na talíři – jak vykostit rybu

12:15        Someliér

12:25        Škola stolování

12:45        Hudební vystoupení

13:00        Karolína Kamberská

13:45        Master Bartender

14:00        Hudební vystoupení

14:15        Ryba na talíři – jak odstranit šupiny a vnitřnosti

15:15        Someliér

15:30        Karolína Kamberská

16:15        Master Bartender

16:30        vyhlášení nejlepší restaurace

17:00        Závěr

 

Ryba na talíř

Projekt na podporu sladkovodní akvakultury s názvem RYBA NA TALÍŘ má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Projekt je zaměřen na prezentaci rybí kuchyně a poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny. Rybí festival v Dobříši je jednou z akcí kde kuchař přímo prezentuje recepty ze sladkovodních ryb a způsob jejich správného zpracování.

Dejte české rybě šanci a přesvědčte se, že nepatří jen na vánoční stůl. Ochutnejte a seznamte se s přípravou i dalších méně populárních ryb jako je amur, sumec, štika, siven, pstruh, okoun nebo candát. Jsou chutné, zdravé a hlavně naše české.

Z Rybího festivalu Dobříš

 

Na festivalu se představí sommelier Martin Heřmánek, který se v gastronomii pohybuje již od dětství. Díky svému otci si k ní vybudoval pozitivní vztah. Vínem se začal zabývat profesionálně přibližně před 10 lety.  Sommelierství věnoval i bakalářskou a diplomovou práci.  V současné době pracuje  u společnosti Bohemia Sekt s. r. o. jako specialista pro gastronomii v západních Čechách.

Karolína Kamberská je novinářka, televizní kuchařka. Její televizní pořad „Karolína, domácí kuchařka“ běží už několik let na TV Prima.  Na festivalu předvede své oblíbené úpravy sladkovodních ryb, ve kterých se snoubí tradice s moderním lehce provokativním pojetím. 

Karel Míšek je držitelem titulu Pan Výčepní Plzeňského Prazdroje. Jeho vášní je dobře ošetřené pivo a správně načepovaná hladinka Plzně. V roce 2016 se úspěšně zúčastnil finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, což je soutěž 20 nejlepších výčepních z celé republiky. Absolvoval i několik zahraničních misí, na kterých šířili povědomí o výčepním řemeslu. Nyní je domovskou hospodou U Šenku, blízko plzeňského náměstí.

Více informací naleznete ZDE



Booking.com