Na 50 druhů piv z 16 pivovarů se představí na  Festivalu piva v Neratovicích.

V sobotu 8. června  2019 se v Neratovicích uskuteční třetí ročník Festivalu piva.

Festival piva v Neratovicích

 Na letošním Festivalu piva v Neratovicích  se představí piva z 16 různých pivovarů. Zastoupení budou mít řemeslné pivovary (Cobolis, Čestmír, Chříč, Kocour, Moucha, Novej svět, Únětice, Zichovec), létající pivovary (Černý Potoka, Zrzavá veverka), místní piva (Kaberna, Neratovák), pivní speciály středně velkých pivovarů (Černá Hora, Konrad, Regionální pivovar Ostravar). Specialitou pak bude první české konopné pivo Konopex, které neobsahuje žádné psychotropní látky, naopak má vysoký obsah řady prvků prospěšných pro imunitní systém a celý lidský organismus.

Skladba piva na třetí neratovické pivní přehlídce bude skutečně pestrá. „Návštěvníci festivalu budou moci ochutnat na padesát druhů piv rozmanitých druhů a stylů. Na čepu budou jak klasické ležáky plzeňského typu, tak svrchně kvašená piva, včetně oblíbených nízkoalkoholických ejlů,“ říká za organizátory Ondřej Hergesell.

Festival piva v Neratovicích

Novinkou letošního ročníku  jsou opakovaně použitelné kelímky z tvrzeného plastu, které si návštěvníci mohou vypůjčit proti vratné záloze 50 Kč. Ekologické kelímky mohli organizátoři nechat vyrobit díky finanční podpoře Městského úřadu Neratovice. „V minulých ročnících festivalu jsme důsledně třídili odpad, přesto končila velká část jednorázových kelímků ve směsném odpadu. Protože se snažíme přistupovat k přírodě ohleduplně, rozhodli jsme se pořídit recyklovatelné nádoby z tvrzeného plastu. Kromě ekologického aspektu mají i další výhody: lépe se z nich pije, mají praktický klip na zavěšení a pro některé návštěvníky mohou být i upomínkou na příjemnou akci,“ dodává Ondřej Hergesell.



K jídlu se budou servírovat poctivé burgery s domácími hranolky, klobásy, langoše, škvarkové chleby, hot-dogy, toasty či pizza. Kdo má rád sladké, určitě si přijde na své v mobilní kavárně, kde si může dát výtečnou kávu přímo od baristy a k ní koláč nebo  buchtu.

Stejně jako v minulých ročnících, i letos budou moci návštěvníci hlasovat o nejchutnější pivo a nejoblíbenější pivovar třetího Festivalu piva v Neratovicích. Na závěr programu budou hlasovací lístky slosovány o ceny věnované zúčastněnými pivovary. 

O hudební doprovod se postará kapela Los Carlos, pro nejmladší návštěvníky bude připraven koutek na hraní, stánek s cukrovinkami a zmrzlina. Pro všechny pak budou k dispozici party stany s lavicemi a stoly. Bezplatné toalety pro všechny hosty  zajištěny v suterénu městského kina.

Třetí neratovický Festival piva je pořádán sdružením Společně pro Neratovice .

Vstup na akci je zcela zdarma.

Místo konání

Přehlídka a s ní spojená ochutnávka piv z produkce zajímavých českých pivovarů se koná ve Smetanově ulici, v parku za městským kinem.

Festival piva v Neratovicích

Areál, kde se Festival piva uskuteční, leží v samotném centru Neratovic, v těsném sousedství Společenského domu a městského kina.

Dopravní dostupnost

Místo nabízí výbornou dostupnost veřejnou hromadnou dopravou z Prahy, Mělníka a dalších měst. Vlakové nádraží (ve vyhledávačích spojení používejte název „Neratovice“, nikoliv „Neratovice město“) leží od místa festivalu zhruba 250 metrů, z pražského Masarykova nádraží vyjíždějí vlaky do Neratovic každou hodinu, v průběhu odpoledne doplněné o další rychlíkové spoje. Pro spojení autobusem lze využít linku č. 348 z Prahy-Ládví, výstupní zastávka „Neratovice, Dům kultury“ leží pouhých 150 metrů od místa festivalu; případně lze využít linku č. 351 z Letňan, přičemž výstupní zastávka „Neratovice, náměstí Republiky“ leží v těsném sousedství parku.

 

Více informací najdete  ZDE  a  www.facebook.com/FestivalPivaNeratovice