Gastronomický festival Foodparade v areálu Trojského zámku



V zahradách Trojského zámku zažijete gastronomický festival Foodparade.

Termín konání:

1.-2. 9.2018

Sobota: 10:00 – 21:00
Neděle: 10:00 – 20:00

Festival Foodparade

Po celý den můžete ochutnávat menu skvělých restaurací, účastnit se zábavných workshopů a cooking show, naučit se grilovat v gril & BBQ zóně. O zábavu dětí se postará autobus Hamleys, který přijede na festival.

Piknikové zóny

Na Foodparade můžete vyrazit s dětmi, přáteli i domácím mazlíčkem. Na festivalu vládne uvolněná a přátelská atmosféra, která je vhodná pro chvíle s blízkými. K dispozici jsou  piknikové louky, na kterých můžete ve stínu stromů odpočívat a v klidu si vychutnávat degustační menu. Můžete si půjčit piknikové deky, nebo si přinést svoje vlastní. Samozřejmostí je velké množství sezení a bistro stolů v zahradách.

Fotokurz Nikon

Fotokurz z produkce Nikon školy je zaměřený právě na fotografování jídla. Registrovat se můžete v průběhu celého festivalu přímo na stánku Nikon ve workshop zóně

Cooking show

V rámci cooking show budou po oba dny předvádět své umění kuchaři z různých restaurací ve Whirlpool cooking zóně

Kompletní program naleznete ZDE



Zámek Troja

Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja v bezprostřední blízkosti Pražské zoologické zahrady (západním směrem). Nachází se na pravém břehu řeky Vltavy, v jeho areálu se nalézá také několik hospodářských stavení, včetně konírny. K zámku patřila i vinice a kaplička svaté Kláry (severním směrem), která je dnes součástí Botanické zahrady. K zámku přiléhá zahrada v původním barokním stylu s kašnami a zdmi zdobenými terakotovými vázami. Před hlavním průčelím s reprezentativním schodištěm je obdélná zahrada s terasou a dvojicí oranžérií. Východní lichoběžníková část zahrady je komponovaná okolo centrálního labyrintu.

Zdroj: Wikipedie