Garden Food Festival otevře své brány gurmánům už ve čtyřech městech


Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití

Místa konání

Seriál festivalů odstartuje o víkendu 5. a 6. května v Ostravě v industriálním prostředí areálu Dolních Vítkovic. O prvním červnovém víkendu zavítá do Smetanových sadů v Olomouci. Na přelomu června a července se v se přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem poprvé představí v Městském parku v Rožnově pod Radhoštěm. Svoji tour pak zakončí 1. – 2. září ve Zlíně, kde se po předchozích dvou ročnících přestěhuje ze zámeckého parku do areálu Filmových atelierů na Kudlově.

Garden Food Festival

Garden Food Festival

I letos přinese Garden Food Festival návštěvníkům vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Na své  si přijdou jak milovníci vybraných delikates, tak příznivci tradiční české kuchyně. Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i ze zahraničí. Ochutnat budou mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.

Garden Food Festival

Stejně jako v předchozích letech představí Garden Food Festival i velké kuchařské hvězdy. Kromě Zdeňka Pohlreicha, který své umění představí živě na všech čtyřech akcích, mohou návštěvníci potkat na festivalech i další osobnosti české gastronomické scény z regionálních i známých tuzemských restaurací. Objeví se zde také například herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová.Ta letos bude nejen v roli kuchařky, ale i průvodkyní festivalovým programem. Po oba festivalové dny bude na jednotlivých místech připravený i další gastronomický program.

 

Více informací naleznete ZDE