Blíží se svátek vína. Vinohradské vinobraní zve na sortiment 40 vybraných vinařství

Oslavy vína a burčáku letos proběhnou 13. a 14. září na náměstí Jiřího z Poděbrad. Připraven bude exkluzivní výběr z českých a moravských vinařství s poutavým doprovodným programem.

Vinohradské vinobraní, největší akce svého druhu v naší metropoli, láká na ochutnávku českých a moravských plodů již třiadvacet let. Ani tento rok nebudete ochuzení o nabídku toho nejlepšího, co se na našich vinicích urodilo. Znalci se budou předhánět ve svém sommelierství a budou degustovat suchá, polosuchá, šumivá vína bílé, červené i růžové barvy, a další podivuhodné odrůdy, které se vyrábějí v Mikulovské, Slovácké či Velkopavlovické oblasti.

K vinobraní patří i pestrý hudební doprovod, který cílí napříč generačním spektrem. K poslechu zahraje klasická cimbálovka, kapely The Tap Tap, Vltava, Pokáč, Švihadlo, porci zábavy slibují také Circus Brothers a mnohé další. To vše pod moderátorským dohledem Petra Jančaříka.

Program nezapomene ani na ty nejmenší. Vhodné rozložení atrakcí budou doplňovat workshopy jako leptání skla, výroba vlastního památkového předmětu z akce či řezba dřevěných hraček. Chystají se i atraktivní soutěže pro všechny. „Jako každý rok budou moci návštěvníci hlasovat pro nejlepší víno, nejlepší burčák a nově také pro nejsympatičtější obsluhu,“ popisuje mluvčí Prahy 3 Michaela Luňáčková. Obdarováni budou nejen vítězové jednotlivých kategorií, ale také vylosovaní hlasující.

Celá akce ze strany MČ už bude od letoška navíc bez plastů na jedno použití, ať už jde o kelímky, tácky, brčka či příbory,“ dodává radní pro kulturu a životní prostředí Jana Belecová. Prodávat se budou také oblíbené brandované sklenice s motivem od výtvarníka Martina Velíška.

Stánky budou po oba festivalové dny otevřeny od 12:00 hodin, program proběhne od 15:00 v pátek a od 13:00 v sobotu vždy do 21:30 hodin.

 



Vinohradské vinobraní nabídne sortiment nejlepších sklepů u nás