Velká Cena Maďarska – páteční tréninky – tým Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari byla dnes nejrychlejší v obou volných trénincích na Velkou cenu Maďarska, v prvním s Carlosem Sainzem a ve druhém s Charlesem Leclercem. Tým prošel celým plánovaným programem, pracoval na nastavení a hodpaření s pneumatikami. Jako vždy na Hungaroringu se stav trati vyvíjel s tím, jak se závodní trať čistila od pogumování. Tým hodnotil měkkou sadu pneumatik v prvním tréninku a střední sadě ve druhém, pracoval na nedělním závodě i kvalifikaci, ačkoli předpověď počasí na zítřek vypadá nepředvídatelné se sérií silných bouří, které zasáhnou maďarskou trať.

FP1

V prvním tréninku jeli Carlos a Charles pouze na měkkých sadách  pneumatik a dostali se na 1’18”750, nejrychlejší kolo v tréninku a 1’19”039. Mezi nimi absolvovali 52 kol, každý 26.

FP2

Ve druhé hodině vyjeli Charles i Carlos na středních sadácj pneumatikh, Charles okamžitě zapsal dobrý čas 1’18″911 a Carlos zajel čas 1’19″392. Po přechodu na měkkou sadu se Charles  Leclerc dostal na 1’18”445 a Carlos Sainz na 1’18”676. Ke konci hodiny bylo do vozů opět přidáno více paliva, protože piloti zkoušeli  několik dlouhých jízd na obou směsích.

Zítřejší kvalifikace

 Auta se vrátí na trať ve 13 SELČ na závěrečný volný trénink, před kvalifikací v 16 hod.

Charles Leclerc #16

„Vzhledem k tomu, že počasí bude tento víkend pravděpodobně proměnlivé, dnes jsme se zaměřili především na nastavení. Udělali jsme také nějaké závodní simulace, protože zítra nemusíme mít příležitost shromáždit reprezentativní data v FP3.I když je zde vývoj tratí vždy poměrně vysoký, byl nižší, než jsme dnes očekávali. Zítra bude klíčové dostat pneumatiky do správného okna.“

Carlos Sainz #55

„Byl to zajímavý pátek. Auto se cítilo velmi dobře hned z garáže v FP1 a mohli jsme dát dohromady několik velmi dobrých kol.Pro FP2 jsme vyzkoušeli několik změn v nastavení, abychom vyhodnotili, kterým směrem je nejlepší se vydat pro zítřek a pro nedělní závod. Trochu jsme ztratili cit, ale jsme na dobrém místě, pokud jde o rovnováhu vozu a tempo.Vypadá to, že zítra může být mokro, takže se budeme muset přizpůsobit podmínkám. Dnešní den byl pro tým pozitivní a těším se na zbytek víkendu.“

Zdroj: Scuderia Ferrari

 

PRACTICE – Formule 1 – ARAMCO MAGYAR NAGYDÍJ 29.-30.7.2022