Produktivní tréninkový den týmu Mercedes AMG Petronas F1 v Imole

  • Valtteri  zvítězil v dopoledních i v odpoledních hodinách v P2, těsně následován s Lewisem
  • Tým využil dnešní trénink k prozkoumání změn nastavení a pochopení charakteristik vyvážení W12.

Valtteri Bottas

Auto sedí mnohem lépe než první den v Bahrajnu. Jak jsem uvedl včera, je to jiný typ okruhu s různými úrovněmi přilnavosti a povrchu. Víkend začal pozitivně, jsem mnohem spokojenější s vyvážením vozu. Auto sedí lépe, stále sledujeme stejné typy problémů jako v Bahrajnu. Ještě  není vše dokonalé, ale jsme teprve na druhé závodní akci z 23 , takže věřím, že máme čas vše zlepšit. Mám pocit, že jsme podnikli kroky vpřed, což je dobré. Celý startovní rošt od středu pole dopředu se zdá být velmi blízko. Dnes jsme neviděli to nejlepší od Red Bullu, ale uvidíme  zítra v Q3. Není pochyb o tom, že budou rychlí. Stále si nemyslíme, že máme nejrychlejší auto, a to si musíme v sobotu opravdu zlepšit.

 

2021 Emilia Romagna Grand Prix, pátek – Foto: Sebastian Kawka

Lewis Hamilton

Tým velmi tvrdě pracoval, aby pochopil, k čemu došlo v posledním závodě, v čem jsme byli slabí, a jestli se můžeme pokusit zlepšit nastavení auta. Také si myslím, že trať ním více seděla. Dnes jsme začali opravdu dobrým nastavením, sem tam pár vylepšení, ale žádné zásadní problémy. Zatím tento víkend  držíme dobré tempo. Od Red Bullu jsme zatím neviděli to nejlepší, ale bude zajímavé sledovat, jak rychlí budou zítra. Zde je důležité umístění – a maximalizovat zítřejší nastavení.

Andrew Shovlin

Přivezli jsme sem několik aerodynamických aktualizací a naše první dnešní práce potvrdily, že fungují správně. Vůz měl také rozumnou rovnováhu od samého začátku, díky čemuž byla práce s programem relativně snadná. Generování teploty v pneumatikách zde není zvlášť snadné –  trať je studená – ale alespoň nemáme špatnou přilnavost zadních kol jako tomu bylo v Bahrajnu. Trafik byl trochu výzvou, oba piloti často hledali čistou stopu občas je jasná cesta, ale dnes šlo spíše o porozumění vozu než o rychlá kola a myslím, že jsme v tomto ohledu odvedli dobrou práci. Stále se nám nepodařilo získat  přilnavost z měkké sady pneumatik , takže na tom musíme zapracovat přes noc. Také nemůžeme říci, kde stojíme, pokud jde o rychlost na jedno kolo, protože jsme neviděli Maxe Verstappena , ale oba piloti jsou celkem  spokojeni s tím, jak auto funguje, a problémy, které je třeba vyřešit, jsou v rámci  normálního nastavení.

2021 Emilia Romagna Grand Prix, pátek – Foto: Sebastian Kawka

Zdroj:  Mercedes AMG Petronas

Foto: Sebastian Kawka