Oslava úspěchu STEM. Slavnostní promoce pro stipendisty Mulberry STEM Academy 2022.

The Mulberry STEM Academy je inovativní partnerství mezi MERCEDES-BENZ GRAND PRIX LTD a MULBERRY SCHOOLS TRUST  STEM ACADEMY, která byla zahájena v roce 2020 jako součást programu Accelerate 25, s cílem stát se rozmanitějším a inkluzivnějším týmem,  zaměřuje se na inovace, motivaci a vzdělávání. V pátek 3. března jsme s potěšením ocenili 107 studentů Mulberry Schools Trust, kteří úspěšně dokončili celoroční mimoškolní program.

Slavnostní promoce v Mulberry University Technical College

Slavnostní promoce, která se konala v Mulberry UTC ve východním Londýně, byla příležitostí k oslavě pro studenty a jejich rodiny, aby oslavili své úspěchy a zamysleli se nad svým osobním růstem  a pro Mulberry Schools Trust a tým oslavily touto událostí společný závazek podporovat talentované studenty prostřednictvím  vzdělávání s cílem rozšířit přístup a příležitosti pro kariéru v motorsportu.

Mulberry STEM Academy, Mercedes-AMG PETRONAS F1 TEam

Před převzetím ocenění si studenti prohlédli blahopřejné vzkazy od Lewise Hamiltona a Toto Wolffa, kteří byli v Bahrajnu na úvodním víkendu sezóny 2023 Formule 1.

Letošní skupina 107 studentů z 10. a 12. ročníku se připojuje ke 48 vědcům, kteří úspěšně absolvovali úvodní ročník Akademie STEM v roce 2021.

Skupina studentů pro rok 2023 již byla vybrána a 114 nových nadšenců STEM se letos v lednu vydalo na svou vlastní cestu po pečlivě navrženém programu, který zahrnuje nápaditou výuku, kariérní koučink a průmyslové zkušenosti.

Mulberry STEM Academy, Mercedes-AMG PETRONAS F1 TEam

Lewis Hamilton vyjádřil své osobní blahopřání stipendistům:

„Gratuluji všem k absolvování Mulberry STEM Academy. Jsme opravdu hrdí na vaše úspěchy. Doufám, že jste si užili letmý pohled na to, co se děje v zákulisí týmu Formule 1. Hodně štěstí ve vašich dalších studiích a věřte sami v sebe.“

Dr. Vanessa Ogden, generální ředitelka Mulberry Schools Trust, řekla:

„Mulberry STEM Academy vytváří mezi našimi studenty zásobu talentů, což vede k úspěšné kariéře v oborech souvisejících s STEM. I nadále usilujeme o zajištění, že naše partnerství s Mercedes-Benz Grand Prix přinese systémovou změnu, hrajeme svou roli v tom, že přispíváme k rozmanitější a reprezentativnější pracovní síle v oboru STEM, a zejména engineeringu. My, jako pedagogové, spolu s našimi partnery máme nadšení, motivaci a odhodlání dosáhnout změn a implementací tohoto jedinečného programu napříč našimi školami.“

Paul Mills, personální ředitel Mercedes-Benz Grand Prix, uvedl:

„Účast na absolventské akci STEM Academy a setkání s letošní skupinou studentů bylo nesmírně inspirující a obohacující. Dosažení rozzmanitosti je zakotveno v našem týmu a v rámci Mulberry Schools Trust. Jsem velmi vděčný za partnerství, které jsme společně vytvořili.  Jménem všech členů týmu bychom rádi poblahopřáli studentům, kteří úspěšně dokončili studium. Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli, od učitelů po studenty a jejich rodiče, členy našeho týmu a radě Mulberry Schools Trust za jejich úsilí.“

Zdroj: Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team