Začátek prázdnin 2017 přinese několik omezení v pražské tramvajové dopravě

 V sobotu 1. července 2017 začne v provozu tramvají několik výluk, které v několika lokalitách Prahy ovlivní aktuální linkové vedení Pražské integrované dopravy. Jedná se o akce vyvolané nejen opravami a rekonstrukcemi tramvajových tratí, ale i kvůli opravám vodovodního řadu či obnově rozvodného tepelného zařízení.

„Budeme klást důraz na maximální informování cestujících. Nasazeno bude cca 100 informátorů přímo na zastávkách, připraveny budou letáky a informační tabule, informace najde veřejnost i ve sdělovacích prostředcích a na webu DPP. Cílem je, aby nikdo netápal a výluky nekomplikovaly lidem život víc, než je kvůli opravám nutné,“ řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.Letní prázdniny jsou tradičně časem větších oprav, a to nejen pro DPP, ale i pro další správce síťové infrastruktury, protože v tu dobu bývá v Praze provoz nejslabší. Snažíme se termíny oprav vzájemně koordinovat a plánovat tak, aby měly co nejmenší dopad na obyvatele a návštěvníky Prahy,“ uvedl Jan Šurovský, technický ředitel DPP a dodal: „První červencový týden, který má letos jen tři pracovní dny, proto přímo vybízí k maximální koncentraci prací.“

1) úsek Březiněveská – Vozovna Kobylisy

Z důvodu rekonstrukce tramvajové trati bude od soboty 1. 7. 2017 (cca 0:30 hodin) do pátku 1. 9. 2017 (cca 0:30 hodin) přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Březiněveská – Vozovna Kobylisy. Dojde k celkové rekonstrukci tramvajové trati, která je v současné době tvořena dožitou konstrukcí z BKV panelů z roku 1990. Tato konstrukce bude nahrazena moderní konstrukcí s betonovou deskou uloženou na antivibračních rohožích s pružným upevněním žlábkových kolejnic pomocí systému W-tram. Směrové řešení vychází z požadavku na nové šířkové uspořádání komunikace dle studie IPR. V rámci rekonstrukce tramvajové trati dojde ke koordinaci zejména s akcí PVS „Zkapacitnění kanalizace a přeložka vodovodního řadu“, dále ke koordinaci s akcí PPD, a. s. a Pražská teplárenská, a. s.

 

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/brezineveska-vozovna-kodylisy-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

 

 

2) úsek Moráň – Albertov

Z důvodu rekonstrukce kanalizace bude od soboty 1. 7. (cca 0:30 hod.) do středy 9. 8. 2017 (cca 0:30 hod.) přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Moráň – Albertov. Po ukončení tohoto opatření bude výluka rozšířena o úsek Výtoň – Albertov – Otakarova. O konkrétních opatřeních budeme včas informovat.

 

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/moran-albertov-docasne-preruseni-provozu-tramvaji-17-06-13/

 

3) úsek Strossmayerovo náměstí – Hradčanská

Z důvodu obnovy rozvodného tepelného zařízení bude od soboty 1. 7. (cca 0:30 hod.) do pondělí 10. 7. 2017 (cca 0:30 hod.) přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Hradčanská.

 

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/strossmayerovo-namesti-hradcanska-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

 




Booking.com


 

Pokračující výluky (na probíhající výluku v úsecích Hlavní nádraží – Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí – Flora od 26. 6. do 1. 7.):

 

4) úsek Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov a Ohrada – Spojovací

Z důvodu opravy tramvajové trati bude od soboty 1. 7. (cca 0:30 hod.) do středy 5. 7. 2017 (cca 0:30 hod.) přerušen obousměrně provoz tramvají v úsecích Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov a Ohrada – Spojovací.

 

V uvedeném termínu bude DPP provádět opravu tramvajové trati na křižovatce Olšanská x J. Želivského (výměna kolejového rozvětvení směr od Olšanské) a dále na křižovatce J. Želivského x Koněvova (výměna kolejového rozvětvení směr od Spojovací). Ve vyloučeném úseku budou provedeny také lokální opravy tramvajové tratě (repanelizace v obratišti Spojovací, výřezy, výměna výměn, podbíjení, broušení a navařování kolejnic).

 

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/ohrada-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

 

5) úsek Nákladové nádraží Žižkov – Biskupcova

Z důvodu opravy tramvajové trati bude od středy 5. 7. (cca 0:30 hod.) do pondělí 10. 7. 2017 (cca 0:30 hod.) přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Nákladové nádraží Žižkov – Biskupcova. V uvedeném termínu bude DPP provádět opravu tramvajové trati na křižovatce Olšanská x J. Želivského (výměna kolejového rozvětvení směr Ohrada) a dále na křižovatce J. Želivského x Koněvova (výměna kolejového rozvětvení směr od Ohrady). Ve vyloučeném úseku bude provedeno také broušení kolejnic.

 

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/ohrada-docasne-preruseni-provozu-tramvaji/

 

Přehled výluk od 1. 7. 2017

úsek Březiněveská – Vozovna Kobylisy

od 1. 7. (cca 0:30 hod.) do 1. 9. 2017 (cca 0:30 hod.)

úsek Moráň – Albertov

od 1. 7. (cca 0:30 hod.) do 9. 8. 2017 (cca 0:30 hod.)

úsek Strossmayerovo náměstí – Hradčanská

od 1. 7. (cca 0:30 hod.) do 10. 7. 2017 (cca 0:30 hod.)

úsek Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov a Ohrada – Spojovací

od 1. 7. (cca 0:30 hod.) do 5. 7. 2017 (cca 0:30 hod.)

navazuje

úsek Nákladové nádraží Žižkov – Biskupcova

od 5. 7. (cca 0:30 hod.) do 10. 7. 2017 (cca 0:30 hod.)

 

Podrobnosti o aktuálních změnách v hromadné dopravě naleznete také na webových stránkách: http://www.dpp.cz/vsechna-omezeni-dopravy/.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *