Na webu SŽDC je k dispozici nový jízdní řád pro rok 2019

31.10.2018 –  Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) dnes na svých internetových stránkách zveřejnila jízdní řády pro rok 2019 s platností od 9. prosince 2018.

Nový jízdní řád

Nový jízdní řád obsahuje celkem 9509 pravidelných a 152 příležitostných spojů 13 dopravců. Z pravidelných spojů je 704 dálkových a 8805 regionálních. Zásadní změnou je obnovení sezónního víkendového provozu na tratích 243 Moravské Budějovice – Jemnice a 314 Opava – Svobodné Heřmanice dopravcem Railway Capital. Naopak nově nevyjede žádný pravidelný vlak na trať 178 Svojšín – Bor. Vzhledem k otevření nových tunelů mezi Plzní a Ejpovicemi zanikne dosavadní trať Plzeň – Chrást u Plzně, přímé vlaky Plzeň – Radnice budou vedeny úvratí přes stanici Ejpovice.



Jízdní řády na tratích ve vlastnictví České republiky všech dopravců

Jízdní řády na tratích ve vlastnictví České republiky sestavuje SŽDC na základě požadavků dopravců a orgánů státní správy či krajské samosprávy. K těmto subjektům je také třeba směrovat případné připomínky. Kontakty na jednotlivé dopravce, Ministerstvo dopravy (v případě vlaků dálkové dopravy) a  kraje (u regionálních spojů) lze najít například na jejich veřejných internetových stránkách.

Tabulky s jednotlivými traťovými jízdními řády najdete na adrese www.szdc.cz.

 



Zdroj: Správa železniční dopravní cesty, státní organizace