TATRA den v Lužné u Rakovníka

O víkendu 16. a 17. července 2022 se v našem největším železničním muzeu v Lužné u Rakovníka koná sraz vozidel značky Tatra. K vidění budou limuzíny, autobusy i užitkové stroje z různých produkčních období. Těšit se můžete i na RC modely nebo projížďky tatrováckého motorového vozu M131 z Lužné do Krupé a zpět.

TATRA den v Lužné u Rakovníka

Pokud se třetí červencový víkend (16. a 17. 7.) vypravíte do ČD Muzea Lužná u Rakovníka, objevíte v muzejním areálu nejen přehlídku železničních pokladů, ale také vozidel značky Tatra. TATRA dni v Lužné u Rakovníka uvidíte různé stroje této světoznámé značky včetně hasičských speciálů.

Tatra 815 „Puma“

K největším atrakcím bude patřit Tatra 815 „Puma“. S tímto závodním speciálem vyhrál Karel Loprais v letech 1998, 1999 a 2001 soutěž Rallye Dakar v kategorii kamionů.

Součástí doprovodného programu je i prezentace modelů RC náklaďáků. V kamionovém městečku nebudou chybět ani malé RC Tatry.

Projížďky motorového vozu M131

Víkend v ČD Muzeu také zpestří projížďky motorového vozu M131 z ČD Muzea do Krupé a zpět ve vybrané časy během dne. Tyto motoráky se vyráběly v letech 1948 až 1956 v závodech Tatra Kopřivnice a Vagónka Studénka.

Majitelé vozů Tatra vítáni

Na akci jsou vítáni všichni majitelé vozů Tatra. Pokud přijedete s tatrovkou (od 8:00 do 9:30 hod.), můžete vjet do areálu muzea bez registračního poplatku a bez placení vstupného pro řidiče a jeden doprovod.

Přihlášení pro přijíždějící s vozy Tatra probíhá na e-mailu: marek.rada@cd.cz. Pozvání platí i pro majitele starších nákladních vozů značek Praga, Liaz ad.

 

Partnery akce jsou Muzeum amerických veteránů JK Classics, NTM a Muzeum Tatra 111.

 

Zdroj: CD Nostalgie