Správa železnic: Předběžná tržní konzultace k projektu nové trati Drážďany – Praha přilákala zahraniční dodavatele

Ve středu 15. ledna 2020 se v Praze uskutečnila předběžná tržní konzultace, zaměřená na seznámení potenciálních dodavatelů se způsobem zadávání veřejných zakázek, které budou Správa železnic a DB Netz AG realizovat v rámci společné přípravy přeshraničního Krušnohorského tunelu.

Manažer infrastruktury uspořádal předběžnou tržní konzultaci s cílem veřejnou a transparentní formou osvětlit specifický způsob společného zadávání veřejných zakázek, které se budou pro přeshraniční úsek společně realizovat v následujících letech.

Zájem ze strany potenciálních dodavatelů o účast na konzultaci předčil i optimistická očekávání a je potvrzením, že příprava tohoto projektu je prestižní záležitostí v celoevropském měřítku. Zúčastnilo se jí více než 70 dodavatelů, nejen z České republiky a Německa, ale i dalších zemí střední a západní Evropy. Pro zajištění maximální dostupnosti pro vzdálenější zájemce, byla konzultace rovněž přenášena formou videokonference, které využila více než čtyřicítka zástupců potenciálních dodavatelů.

Příprava zadávacích dokumentací prvních veřejných zakázek je již v plném proudu a jejich zveřejnění je předpokládáno na první čtvrtletí tohoto roku.