Společnost Shell partnerem společnosti Nissan pro vytvoření konceptu hybridního rally vozu

Shell vybavuje vůz inovativními mazivy a biopalivem.Po zveřejnění snímků v loňském roce na oslavu účasti Nissanu na Východoafrické rallye před 50 lety nyní ožil Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute s podporou dlouholetého partnera Shell.

JUKE Hybrid Rally Tribute

JUKE Hybrid Rally Tribute se posunul od designového náčrtu k plně provozuschopnému jednorázovému vozidlu s předpremiérou před uvedením JUKE Hybrid v Evropě  v létě letošního roku.Prototyp má v srdci hybridní pohonné ústrojí sériové verze, přičemž Shell jej vybavil inovativními mazivy a biopalivem pro pohon vozu.Vůz Tribute je poctou Nissanu 240Z Datsun, přičemž na Tribute je představuje logo Shell v odkazu na ikonický soutěžní vůz, který vyhrál Východoafrickou rally v roce 1971.

Selda Gunsel, viceprezidentka Global Lubricants and Fuels Technology ve společnosti Shell:

„Naše role při vybavování vozu inovativními mazivy a biopalivy je rozšířením našeho dlouhodobého partnerství se společností Nissan. Partnerství nám umožňuje spojit naše inovační a výzkumné a vývojové zdroje a předvést, jak obě společnosti urychlují přechod k čistší mobilitě a pomáhají zákazníkům po celém světě. Jako partner společnosti Nissan u původního vozu Východoafrické rally z roku 1971 a v duchu projektu Tribute je skvělé vidět na voze Tribute zobrazené logo Shell.“

Shell Helix Hybrid

Vůz používá „Shell Helix Hybrid“, vysoce výkonný motorový olej, který je navržen tak, aby poskytoval speciální ochranu hybridním motorům. Poskytuje delší ochranu hybridnímu motoru automobilu díky svým antioxidačním vlastnostem a také díky kondenzované vodě a kyselinám v jeho složení chrání proti rzi a korozi. Shell Helix Hybrid využívá ‚PurePlus Technology‘, což je základní olej vyrobený ze zemního plynu, který má čistotu 99,5 %. Shell Helix Hybrid má nižší viskozitu, která umožňuje mnohem rychlejší proudění* při extrémně nízkých teplotách (až –40 °C) pro snadnější startování a rychlejší zahřátí motoru. Shell Helix Hybrid také poskytuje až o 3 % nižší spotřebu paliva**, aby motor mohl spálit méně paliva na dlouhé cesty, a tím snížit emise.

Inovativní biopalivo pro vůz Tribute

Shell také dodává nové a inovativní biopalivo pro vůz Tribute. Biopalivo je vyrobeno z 33 % z obnovitelných složek, které generují úsporu CO2 minimálně 20 % ve srovnání s konvenčním benzínem. Shell bude kompenzovat zbývající emise CO2 během životního cyklu zakoupením příslušných certifikátů z vybraných programů ochrany klimatu, známých jako Nature Based Solutions.

Coralie Musy, viceprezidentkaBrand and Customer Experience Nissan AMIEO region , řekla:

„JUKE Hybrid Rally Tribute představuje náš optimismus a odvážné myšlení. V současné době připravujeme  novou kapitolu historie JUKE před představením nového JUKE Hybrid v létě. Nabídne vzrušení a hbitost, kterou zákazníci od našeho ikonického crossoveru očekávají, a to jak s vylepšeným výkonem, tak efektivitou. JUKE Hybrid Rally Tribute posouvá svůj hravý charakter na novou úroveň.“