Návrat rozsahu veřejné dopravy do normálního stavu u vlakových a příměstských autobusových linek PID

Na základě rozhodnutí Středočeského kraje a následného odsouhlasení také Hlavním městem Prahou dojde k urychlení návratu rozsahu veřejné dopravy do normálního stavu u vlakových a příměstských autobusových linek PID na území Prahy a Středočeského kraje oproti původnímu předpokladu již od pondělí 18. května 2020. Některé školní spoje na části příměstských autobusových linek budouobnoveny již od středy 15. května 2020.

Obnovení provozu posilových vlaků na páteřních linkách S7 a S9

V praxi to znamená, že bude 18. května 2020 obnoven již avizovaný provoz posilových vlaků na páteřních linkách S7 a S9, v úsecích Praha – Řevnice, Praha – Český Brod a Praha – Lysá nad Labem bude opět zkrácen interval ve špičkách z 30 na 15 minut, v pracovní dny dopoledne také na lince S9 v úseku Praha – Říčany, a obnoven bude také provoz na městské železniční lince S49 z Roztok u Prahy do Prahy – Hostivaře. Zároveň bude oproti původnímu předpokladu uspíšen návrat i všech dalších dočasně zrušených vlaků ve Středočeském kraji. Do plného provozu se 18. května vrátí také všechny příměstské a regionální autobusové linky (původní předpoklad byl 25. května).

Obnovení školních spojů

S ohledem na aktuální požadavky jednotlivých škol budou již od středy 14. května obnoveny školní spoje na části příměstských a regionálních autobusových linek (podrobné informace o aktuálních jízdních řádech najdete na www.pid.cz/jizdni-rady .

Provoz víkendových rekreačních vlaků

Provoz víkendových rekreačních vlaků (dopravců ČD a KŽC Doprava), brdského Cyklobusu a vlaků víkendového nočního rozjezdu z Prahy ve 2:30 bude zahájen v sobotu 23. 5. 2020 s výjimkou dětského výletního vlaku Cyklohráček, jehož provoz bude z důvodu výluky v úseku Středokluky – Slaný zahájen až v původně plánovaném termínu od 30. 5. 2020.

 

Více informací naleznete ZDE