Megane eVISION – budoucnost elektromobility

Renault, jako první francouzský výrobce na světě, inovuje nepřetržitě již více než 120 let. Technologické, společenské a také environmentální požadavky vytvářejí výzvy pro automobilový průmysl. Vyvíjejí se a tvoří motor rozvoje značky Renault.

Již několik let není osobní automobil pouhým prostředkem individuální dopravy. Získal novou dimenzi. V současnosti je prostorem pro mobilitu a sdílení a prostředkem se stále silnějším propojením. Renault si tuto změnu uvědomil velmi brzy. Začátkem roku značka představila obrysy snu nazvaného MORPHOZ. Univerzální, modulární, autonomní a propojený elektrický koncept posilující nové využívání mobility.

Renault dnes píše novou kapitolu své historie, když představuje inovativní, průkopnické a ambiciózní vozidlo: Mégane eVision. Je předobrazem nové generace elektromobilů založených na zcela nové modulární platformě: CMF-EV.

Mégane eVision maximálně využívá možností, které tato nová platforma aliance nabízí. Tento dynamický sedan disponuje například jednou z nejtenčích baterií na trhu a novou velmi malou pohonnou jednotkou, které zvyšují jeho prostornost. Vysoká technická úroveň jeho určitých stránek a světelný podpis podtrhují tuto modernost. Ruší zavedená pravidla týkající se využívání, proporcí, designu a také energetické účinnosti.

Toto vozidlo buducnosti se již rychle stane skutečností. Sériový model vycházející z tohoto konceptu bude představen v roce 2021.

Více než název, vize

Mégane eVision (vyslovte „Mégane i Vision“) symbolizuje návrat značky Renault do samotného jádra trhu. Představuje budoucnost kategorie „kompaktů“, kam jednoznačně patří svou prostorností a svými vnitřními rozměry. Mégane eVision pokračuje v historii vozidel Mégane, vlajkové lodi sortimentu vozidel Renault po dobu již 25 let, a zároveň jednoznačně potvrzuje svou přináležitost a soulad se všemi trendy moderní doby.

Tento koncept představuje první etapu zlomu, a to na úrovni emočního (design), inovačního (prostor pro posádku) a technologického (elektro) převratu, k němuž dochází ve chvíli, kdy se mění i potřeby zákazníků. Renault s ním pokračuje ve své roli inovátora a tvůrce osobních automobilů pro život. Dělá to tak, že zlepšuje to, co vždy bylo silnou stránkou vozidel Mégane a co z něj dělá významného hráče v jeho segmentu: zaměřuje se mimo jiné na radost z řízení, komfort a pohodu. A připojuje k tomu nové silné stránky, jako je design, který „vás okamžitě uchvátí“, nevídaná prostornost, pokud jde o délku, a veškeré výhody související s elektrickým pohonem.

Renault tak navazuje na svou historii a úspěchy, které měla značka ve spojení s vozy Mégane. Nabízí svou vizi budoucnosti, které se již můžeme dotknout a která bude dostupná pro všechny.

„Díky naší nové platformě CMF-EV, vyvinuté aliancí, jsme zrušili omezení týkající se designu, tvaru, energetické účinnosti a využívání, abychom si mohli představit naše show-car vozidlo Mégane eVision. S nejtenčí baterií na trhu, velmi kompaktní 4,21 metru dlouhou karoserií a s prostorností vozidla segmentu C je Mégane eVision vrcholným dílem vynalézavosti! Vzali jsme jeden z našich nejikoničtějších modelů a spojili jsme ho s budoucností. Mégane eVision redefinuje Mégane a Renault redefinuje Renault. Je to pouhý začátek, který předznamenává příchod nové generace elektromobilů prošpikovaných inovacemi.“ Luca De Meo, generální ředitel skupiny Renault