Informace o změnách v MHD – výluka provozu lanové dráhy Újezd – Petřín do odvolání

Pravidelná jarní výluka provozu lanové dráhy Újezd – Petřín pokračuje kvůli mimořádným opatřením v souvislosti s epidemií koronaviru Covid-19 od soboty 28. 3. 2020 až do odvolání.

Lanová dráha Újezd – Petřín

„V těchto dnech se soustředíme na závěrečné revize a kontroly strojního zařízení a generální úklid společných prostor. Do konce tohoto týdne budou na lanovce provedeny všechny naplánované výlukové akce. Pravidelná jarní revize lanovky na Petřín se však tentokrát s ohledem na dění posledních dní protáhne až do odvolání, což využijeme k dalším potřebným činnostem,“ uvedl Pavel Kejha, vedoucí provozovny LD Petřín.

Takto nabytého času DPP využije k vymalování suterénu, dílny, strojovny, opravě servisního kanálu v horní stanici, důkladnější opravě dráhy např. oplocení, pochozích schodů na dráze a údržbě betonové desky, měření pohybu svahu a kontrolu spodních vod. Další činnosti bude DPP plánovat v závislosti na vývoji situace.

Petřínská lanovka

Odstávky lanové dráhy provádí Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pravidelně vždy na jaře a na podzim, aby zajistil její bezpečný a spolehlivý provoz pro všechny cestující. V loňském roce byl dokonce zaznamenán rekord v počtu přepravených cestujících, kdy lanová dráha na Petřín svezla celkem 2 230 373 osob.

Více informací je k dispozici také zde: