Informace o dopravních opatřeních v souvislosti s triatlonovým závodem FORD CHALENGE PRAGUE

V sobotu 28. července 2018 se v Praze uskuteční mezinárodní sportovní akce – 2. ročník FORD CHALENGE PRAGUE. Její zázemí i trasy závodu si vyžádají dopravní opatření, která se budou týkat automobilové dopravy i linek městské hromadné dopravy.

Pro dopravu budou uzavřeny tyto komunikace:

Most Legií, Vítězná –  28. 7. od 00:01 do 24:00 h

Vítězná – parkoviště – od 27. 7. od 6:00 do 29. 7. do 3:00 h

Zborovská v úseku mezi Vítěznou a Petřínskou – od 27. 7. od 20:00 do 28. 7. do 24:00 h

28.7. se dopravní omezení (částečná, případně úplná uzavírka) budou týkat i komunikací, po nichž povedou trasy cyklistické a běžecké části závodu.

 

Trasa cyklistické části: most Legií, Janáčkovo nábřeží, Nábřežní, Hořejší nábřeží, Strakonická směr do centra, Svornosti – otočení do protisměru, Strakonická směr z centra, K Přehradám, Most Závodu míru, K Vranému, Nádražní – otočení v obci Vrané nad Vltavou, Nádražní, K Vranému, Most Závodu míru, Břežanské údolí, Zbraslavská – otočka před první okružní křižovatkou, Zbraslavská, Břežanské údolí, Most Závodu míru, K Přehradám – otočení do protisměru v oblasti křížení s ul. Žitavského, K Přehradám, Strakonická, Vítězná.

 

Trasa běžecké části: most Legií, Masarykovo nábřeží, Náplavka, Rašínovo nábřeží, Palackého most, Lidická, Svornosti, Strakonická – otočka na úrovni křížení s ul. U Královské louky, Strakonická, Hořejší nábřeží, Nábřežní, Janáčkovo nábřeží, most Legií, Vítězná.

 

Žádáme řidiče, aby s uzavřenými komunikacemi a dopravními opatřeními počítali a využili možných alternativních tras.

pro širší centrum ve směru od východu k západu po trase: Žitná, Karlovo náměstí, Odborů, Myslíkova, Masarykovo nábř., Rašínovo nábř., Podolské nábř., Modřanská, Barrandovský most, Strakonická, Zlíchovský tunel, Dobříšská, Radlická

 

pro širší centrum ve směru od západu k východu po trase: Plzeňská, tunel Mrázovka, Dobříšská, Zlíchovský tunel, Strakonická, Barrandovský most, Modřanská, Podolské nábř., Rašínovo nábř.

 

ve směru od Strakonic pro západní část Prahy: Strakonická, Radotínský most, Pražský okruh, K Barrandovu, Strakonická, Zlíchovský tunel, Dobříšská, Plzeňská

 

ve směru od Strakonic pro východní část Prahy: Strakonická, Radotínský most, Pražský okruh, K Barrandovu, Strakonická, Barrandovský most, Modřanská, Podolské nábř., Rašínovo nábř.

 

Na akci je zajištěna asistence Policie ČR a Městské policie hl. m. Prahy.

 

Změny v provozu linek MHD:

 

Tramvaje: od soboty 28. července (přibližně od 0.30 hodin) do neděle 29. července (přibližně do 0.30 hodin) bude přerušen provoz tramvají v úseku Jiráskovo náměstí – Národní divadlo – Újezd (v obou směrech). Linky budou vedeny odklonem.

 

Autobusy: na trase závodu budou dočasně zrušeny nebo přemístěny zastávky některých autobusových linek v oblasti Smíchova, Chuchle, Lahovic, Lahoviček, Zbraslavi a Radotíně.

 

Podrobné informace o změnách vedení linek MHD zde

 

Pořadatelem sportovní akce je spol. TRI Prague, s r. o.