Představení týmů Formule E: Envision Virgin Racing

Tým Envision Virgin Racing Formule E, který vlastní skupina Envision, je jedním ze zakládajících a nejúspěšnějších týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Počet závodů: 71

Počet vítězství: 11

Počet pódiových umístění: 30

Envision Virgin Racing

Tým využívá  svou platformu k inspiraci generací při řešení změny klimatu a přechodu na elektronickou mobilitu a obnovitelnou energii. Činí to prostřednictvím svého dlouhodobého programu „Race Against Climate Change“ a může se pochlubit  tím, že je „nejzelenějším týmem na nejzelenější síti“ a je prvním a jediným uhlíkově neutrálním certifikovaným týmem (PAS 2060), jedním z mála dosáhl tříhvězdičkové akreditace udržitelnosti FIA a jako první se přihlásil k „UNFCCC Sports for Climate Action Framework“. Je také partnerem největší klimatické události, summitu OSN COP26 „Společně pro naši planetu“, který se koná ve Velké Británii v listopadu.

Na trati je tým i nadále jedním z nejúspěšnějších vůbec s 11 vítězstvími a 29 pódiovými umístěními a zůstává jediným týmem, který doposud zaznamenal vítězství v každé sezóně. V sezóně 2020/21 Formule E uvidíme  Envision Virgin Racing s  Holanďanem Robinem Frijnsem, který s týmem dokončí svou třetí sezónu po boku nově příchozího jezdce Nového Zélandu Nicka Cassidyho.

Více informací naleznete ZDE

Robin Frijns

Robin Frijns

Počet závodů : 48

Počet vítězství: 2

Počet pódiových umístění: 8

 

V roce 2018 se Robin Frijns vrátil do Formule E s týmem Envision Virgin Racing. Robin měl za sebou první úspěšnou sezónu, kdy tým skončil na čtvrtém místě v pořadí a získal vítězství v Paříži a finále sezóny v New Yorku. V sezóně 2019/20 Frijns opět pilotoval vyzyvatele Envision Virgin Racing s pohonem Audi Gen2 a zakončil sezónu na berlínském šampionátu čtyřmi vystoupeními Super Pole a dvojicí pódiových umístění. Pro sezónu 2020/21 se vrací s Envision Virgin Racing  aby se pokusil o návrat na nejvyšší stupeň pódia.

 

Nick Cassidy

Nick Cassidy

Počet závodů: 2

Počet vítězství: 0

Počet pódiových umístění: 0

 

Nick Cassidy, který se narodil a vyrůstal v Aucklandu, začal závodit v motokárách ve věku pouhých šesti let, ale od té doby se stal nejslibnějším a nejzajímavějším mladým talentem jednoho motoristického sportu. Novozélanďan je úřadujícím šampiónem Super Formule a je jedním z nejúspěšnějších jezdců v historii Toyota Racing Series a zajistil si dokonce vytouženou „trojitou korunu“ japonských titulů v motoristickém sportu. Může se pochlubit 48,9% procentem na stupních vítězů v kariéře a 66 vítězstvími v závodech. Toho dosáhl  ve věku pouhých 26 let a nyní se pustil do nové kapitoly s týmem Envision Virgin Racing Formule E od sezóny 2020/2021.