DPP zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci na 10 autobusových linkách

V sobotu 9. června 2018 proběhne jubilejní 15. ročník Pražské muzejní noci. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) jako spolupořadatel akce zdarma vypraví zvláštní autobusové linky, posílí noční tramvajové linky a prodlouží provoz metra o 1 hodinu.

„Jako každý rok přispějeme i letos ke zdárnému průběhu Pražské muzejní noci posílením městské dopravy. DPP zajistí přepravu návštěvníků muzeí, galerií a kulturních institucí, které se do Pražské muzejní noci zapojily. Tradičně vypravíme zvláštní autobusové linky a prodloužíme provoz metra,“ řekl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP s tím, že Dopravní podnik patří vedle Národního muzea a Asociace muzeí a galerií ĆR ke spolupořadatelům akce.

Pražská muzejní noc je tahákem pro návštěvníky nejenom z České republiky. V sobotu 9. června se otevře celkem 50 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 77 objektech. V rámci prohlídek desítek institucí je připraven doprovodný program včetně koncertů, přednášek, workshopů, divadelních představení a filmové projekce. To vše zdarma, vstup do NKP Vyšehrad bude zpoplatněn symbolickou korunou.

Zvláštní autobusové linky DPP Pražské muzejní noci

  • Linka č. 1v trase Staroměstská – Vítkov – Staroměstská,
  • Linka č. 2v trase Staroměstská – Troja – Staroměstská,
  • Linka č. 3v trase Staroměstská – Muzeum – Vyšehrad – Staroměstská,
  • Linka č. 4v trase Staroměstská – Hradčanské náměstí – Staroměstská,
  • Linka č. 5v trase Staroměstská – Malostranské náměstí – Staroměstská,
  • Linka č. 6v trase Staroměstská – Letecké muzeum – Zámek Ctěnice (pouze vybrané spoje) – Staroměstská,
  • Linka č. 7v trase Staroměstská – Muzejní – Staroměstská,
  • Linka č. 8v trase Staroměstská – Dejvická – Obora Hvězda (pouze vybrané spoje) – Staroměstská,
  • Linka č. 9v trase Staroměstská – Výtoň –  P. Pavlova – Florenc – Staroměstská,
  • Linka č. 10v trase Smíchovské nádraží – MeetFactory – Smíchovské nádraží.

 

 

  • Všechny spoje na všech linkách budou zajištěny nízkopodlažními
  • Zvláštní autobusové linky přepraví účastníky muzejní noci tradičně zdarma.
  • Na všech nočních tramvajových linkách bude posílena přepravní kapacita.
  • Provoz metrabude prodloužen přibližně o 1 hodinu a provoz parkovišť P+R bude prodloužen přibližně do 00 hodin.

 

První spoje odjíždějí ze zastávky Staroměstská v 18.30 hodin a ze zastávky Smíchovské nádraží v 18.50 hodin. Poslední spoje zvláštních linek odjíždějí ze Staroměstské v 1.00 hodinu s výjimkou posledního spoje linky č. 6, který odjíždí již v 0.40 hodin.

Linky č. 4, 7 a 9 budou v provozu v intervalu 5 minut, linky č. 1, 2, 3 a 5 v intervalu 7 až 8 minut, linky č. 6 a 8 v intervalu 10 minut, přičemž u linky č. 6 zajíždí do Ctěnic a u linky č. 8 k Oboře Hvězda pouze každý druhý spoj, tedy v intervalu 20 minut. Linka č. 10 bude jezdit v intervalu 15 minut.

 

Soutěž

Na jednu z deseti zvláštních linek bude vypraven autobus Karosa – Renault City Bus (evidenční č. 3203), který již před patnácti lety obsluhoval jednu z linek při prvním ročníku této oblíbené muzejní události. Pokud si v tomto autobuse označíte pamětní jízdenku a zašlete její fotografii na e-mail: soutez@dpp.cz, a to do pondělí 11. června 2018 (do 12.00 hodin), budete zařazeni do slosování, ve kterém padesátka z vás vyhraje jízdu historickou soupravou metra.

 

Pamětní jízdenky si budete moci zdarma vyzvednout v pátek 8. června od 12. do 19. hodiny v informačním stanu Pražské muzejní noci před Historickou budovou Národního muzea či v den konání akce, v sobotu 9. června, od 10 do 24 hodin na témže místě a dále v druhém informačním stanu na nám. Jana Palacha. Pracovníci informačních stanů ochotně poradí s výběrem muzeí, doprovodného programu a dopravy k objektům. K dispozici budou také mapy dopravy s přehledem zapojených muzeí.

 

Podrobné informace naleznete na webové stránce zde: http://www.dpp.cz/pmn/.

DPP – muzejní noc