Dopravní opatření v souvislosti se sportovní akcí Birell Grand Prix 2019

V sobotu 7. září 2019 se v Praze uskuteční již 43. ročník významné mezinárodní sportovní akce Birell Grand Prix. Tato událost má dvě části – Adidas Běh pro ženy na 5 km a Birell Běh na 10 km. Závody budou doprovázet v sobotu od 16:00 do 22:00 hodin dopravní opatření včetně změn v trasách linek MHD.

Uzavírky na trasách závodů:

Adidas Běh pro ženy 5 km:

Od 17:30 hodin budou uzavřeny komunikace: Na Příkopě, náměstí Republiky, Revoluční, Štefánikův most, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kpt. Jaroše, Štefánikův most, Revoluční, náměstí Republiky.

Birell Běh na 10 km:

Od 19:20 do 21:00 hodin budou uzavřeny komunikace: Na Příkopě, náměstí Republiky, Revoluční, Lannova, Nové Mlýny, Nábřeží Ludvíka Svobody, Těšnovský tunel, Rohanské nábřeží, Dvořákovo nábřeží, Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kpt. Jaroše, Štefánikův most, Revoluční, náměstí Republiky.

Dopravu bude řídit Policie ČR ve spolupráci s Městskou policií hl. m. Prahy a uzavírky budou postupně uvolňovány po skončení závodu v jednotlivých etapách. Na uvedené komunikace se rovněž vztahuje zákaz parkování, jeho nerespektování bude znamenat odtažení vozidla.

 

  • V souvislosti s dopravním omezením bude k dispozici také bezplatná dopravně-informační linka na čísle 800 165 102.
  • V provozu bude do 6. září v době od 9:00 do 18:00 hodin a 7. září v době od 9:00 do 21:00 hodin.

Vzhledem k jeho rozsahu si závod vyžádá také dočasné změny v trasách některých linek MHD v oblasti náměstí Republiky a Masarykova nádraží – podrobné informace můžete nalézt zde: http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/zmeny-v-doprave-behem-konani-akce-birell-grand-prix-praha-2019/.

Pořadatelem Birell Grand Prix 2019 je Prague International Marathon. spol. s r.o. Podrobné informace k akci jsou k dispozici na stránkách RUNCZECH.