Pro ženy

Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week letos v dubnu zavítá do Tyršova domu – sídla České obce sokolské. Areál na Malé straně tvoří Michnův palác, který se z původně malebné renesanční stavby proměnil v jeden z nejnádhernějších barokních paláců v Praze. Československá obec sokolská koupila polorozpadlý objekt v roce 1921 a dle vítězného návrhu architekta Františka Krásného […]

Read More

Šišlání, či nesprávná výslovnost –⁠⁠⁠⁠⁠ jak můžeme u dětí podpořit vývoj řeči?

Může se zdát přirozené, že děti šišlají či komolí slova a většina rodičů tak nesprávné výslovnosti svých dětí minimálně zpočátku nevěnuje příliš pozornosti. S přibývajícím věkem se však nesprávná výslovnost fixuje, a proto by v nejlepším případě měla být upravena před nástupem do první třídy.

Read More

Celá republika oslaví Mezinárodní den tance Flashmobem

Mezinárodní den tance je celosvětově uznávaný svátek vyhlášený UNESCO, který každoročně připadá na 29. dubna jako památka narození tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverrea. K této příležitosti připravuje v České republice společnost Art 4 People velkolepou oslavu tance v podobě programu pro taneční nadšence i širokou veřejnost. Taneční flashmob, tedy choreografii, kterou v jednu chvíli tančí tisíce […]

Read More

Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci otevře v botanické zahradě novou moderní budovu

Přednáškový sál, zimní zahradu a kvalitní sociální i technické zázemí nabídne akademické obci a veřejnosti nová víceúčelová budova v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, která bude slavnostně otevřena ve středu 24. dubna 2024. Příprava projektu moderního objektu s nízkou energetickou spotřebou byla zahájena před třemi roky. Samotná stavba si vyžádala investici 31 […]

Read More

Soutěž interiérového designu CZECH INTERIOR AWARD má své historicky první vítěze vybrané z 222 přihlášených projektů

Boj o první tituly soutěže CZECH INTERIOR AWARD již má své vítěze. Ve čtvrtek 11. dubna byly v PVA EXPO PRAHA při veletrhu DESIGN SHAKER vyhlášeny výsledky hlasování odborné poroty a s nimi i cena veřejnosti. Seznamte se s nejúspěšnějšími projekty interiérového designu z dílen tuzemských profesionálů.

Read More

Studium vesmíru Plinko: Objevování nezkoumaných horizontů výher a strategií

Cesta do světa Plinko není jen hra, ale vzrušující dobrodružství, kde každý může být objevitelem vlastního štěstí. Původně se Plinko proslavilo jako jedna z nejpopulárnějších her v televizní show „Cena je správná“ v roce 1983. Nicméně, překročivši hranice televizních obrazovek, získalo nový život ve světě online zábavy, stávajíc se pravou perlou internetových kasin. Současné interpretace této klasické hry, které nabízejí giganti průmyslu jako Spribe, BGaming, Betsolutions a Turbo Games na stránce Plinko CZ, do ní vnášejí čerstvé nápady designu a rozhraní, zároveň zachovávají její nezměněnou podstatu.

Read More

Za dokonalou pletí stojí volba správných produktů

Péče o pleť by měla být nedílnou součástí každodenní rutiny. Opláchnutí pleti pouze vodou a nanesení krému ráno a večer už ale dávno nestačí. Společnost Hebe v novém katalogu zaměřeném na pečující produkty pro vaši pokožku přichází s nejnovějšími trendy a tipy, jak dosáhnout krásné a zdravé pleti.

Read More

Praha podpoří adiktologické služby, na léčení závislostí poskytne desítky milionů korun

Pražští radní odsouhlasili neinvestiční dotace organizacím, které poskytují adiktologické služby. V letošním roce je hlavní město podpoří částkou 84 599 950 Kč. Podpořeny tak budou organizace poskytující léčbu, terénní a poradenské programy a další služby pro uživatele návykových látek. Poskytnutí dotací musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Read More

Výstava Flora Olomouc vezme návštěvníky do Galaxie květin

Vesmír a tisíce květin v jedinečných floristických aranžmá. Tyto dva světy v sobě spojí hlavní expozice na letošní jarní výstavě Flora Olomouc. S podtitulem Galaxie květin se koná od čtvrtku 25. do neděle 28. dubna 2024  na Výstavišti Flora Olomouc.

Read More

Ministerstvo zajistilo mimořádné dodání více než 110 tisíc vakcín proti černému kašli. Očkování pro děti a těhotné ženy je zajištěno. Vakcíny pro ostatní dospělé dorazí příští týden

Ministerstvo s výrobcem a distributorem zajistilo mimořádné dodání více než 110 tisíc vakcín proti černému kašli nad rámec již objednaného. V březnu 2024 bylo dovezeno téměř 10 tisíc vakcín z Velké Británie. Příští týden dorazí 20 tisíc vakcín Adacel z Kanady a v druhé polovině dubna 2024 bude z Francie dovezeno dalších 78 tisíc dávek vakcíny Adacel Polio. Tento týden také došlo k úmrtí novorozence s potvrzenou přítomností několika bakteriálních a virových původců infekcí včetně bakterie způsobující černý kašel.

Read More