Tip na rodinný výlet: Hostětín láká na turistiku i poznání

Ekologické Centrum Veronica v Hostětíně je rájem pro děti i dospělé, kteří milují poznávání přírody a krajiny. I zde se již pomalu ale jistě vrací po karanténě do provozu. Venkovní prostory jsou přístupné každodenně, vnitřní prostory jsou otevřeny prozatím ve všední dny.

Aktivit je na výběr hned několik. Vaše návštěva Hostětína by mohla začínat v Přírodní zahradě, kde se dozvíte spoustu zajímavostí o rostlinách i živočiších a vaše děti si zde mohou do sytosti pohrát s vodními, hmatovými i sluchovými dřevěnými prvky. Pěknou procházku krajinou o délce 6,5 km nabízí stezka Naokolo Hostětína. Na ní se dozvíte o tom, jak se zde žilo v minulosti, jak si děti hrály, jak se slavily svátky nebo jakými řemesly se lidé dříve živili. Bludiště v přírodě aneb terénní kvíz je pro odvážné, kteří se umí orientovat v mapách a nebojí se divočejšího terénu. Sochy v krajině je dvouvětvá stezka, na níž můžete obdivovat dřevěné sochy umístěné v přírodě. V obci se setkáte i s ekologickými projekty – biomoštárnou, pasivním domem, kořenovou čistírnou odpadních vod aj.

„V provozu je již nyní přírodní zahrada i všechny venkovní aktivity, naučná stezka i Bludiště,“ informuje paní Hana Machů, projektová manažerka Ekologického institutu Veronica.

Pokud neznáte Hostětín, vězte, že tato malebná obec má co nabídnout. Nachází se totiž na úpatí Bílých Karpat, zdejší příroda je úchvatná a z místní krajiny dýchá klid a souznění s přírodou.

„Od 25. 5. bude v provozu také ubytování, zveme tedy do Hostětína také na vícedenní pobyty – a to speciálně rodiny s dětmi na pobyty s programem“, dodává Hana Machů.

Zdroj: sovacko.cz