Léto na Soláni s folklorem a haferami

Pokud máte rádi folklor a chtěli byste ochutnat hafery, pak se 10. srpna 2019 vypravte na horu Soláň ležící na hřebeni Vsetínských Beskyd. Bude zde probíhat 12. ročník mezinárodního folklorního festivalu Léto na Soláni a krásné prostředí této bájné, mystické hory rozkvete písničkami, tancem a dobrou náladou návštěvníků.

Bohatý program bude zahájen v 11 hodin ve Zvonici, kde si budete moci smlsnout na haferových dobrotách, tedy pochoutkách z borůvek. K ochutnávce zahraje CM Soláň. Před polednem v přírodním amfiteátru vystoupí dětské soubory Malý Troják a DFS Javorinka ze Slovenska.

Ve 13 hodin proběhne Slavnostní zahájení festivalu, po kterém následuje pořad Z pokladnice Soláně a Škola tance s FS Soláň.

V 15 hodin na Louce u Zvonice zazpívají pěvecké sbory Karlovjanky, Krúžek štyř tet, Zpěvné trio a Horňácký mužský pěvecký sbor v pořadu Zpěvy na lúce a poté u památníku Jana Rokyty proběhne komorní pořad Pocta Janu Rokytovi.

V 17.15 hodin bude v amfiteátru následovat pořad Radhošť na Soláni a od 19 hodiny Obrázky z Javorníkov slovenského souboru Javorníček.

Večer od 20 hodin se uskuteční jedinečný pořad strážnických folklórních souborů  Danájek, Danaj, Žerotín a Demižón nazvaný Pravidla strážnického provozu.

Součástí festivalu bude také opět tvořivá dílna pro děti a návštěvníci festivalu mohou také v galerii ve Zvonici shlédnout výstavu akademické malířky Jiřiny Hartingerové.

Ilustrační foto: archiv Zvonice Soláň