Letní noční koncert ve Vídni se letos bude konat bez diváků

Letní noční koncert ve Vídni každoročně navštíví více jak sto tisíc diváků. Letos se diváci budou muset spokojit pouze s televizním přenosem veřejnoprávní televize ORF, která jej poskytuje televizním stanicím do celého světa. Vstup do vídeňského zámeckého parku Schönbrunn bude kvůli riziku přenosu koronavirové infekci zakázán.

Letní noční koncert

Již od roku 2004 koncertují Vídeňští filharmonici každoročně v rámci Letního nočního koncertu pod širým nebem ve vídeňském Schönbrunnu. Letošní koncert, který se koná 18. září, ovšem bude v důsledku opatřeních proti šíření viru covid-19 probíhat nezvykle bez přítomnosti publika v místě konání. Brány parku navíc zůstanou uzavřené. Koncert si tak budou jeho fanoušci moct vychutnat pouze přes televizní obrazovky veřejnoprávní televize. Každoročně jej přitom navštíví sto tisíc diváků z celého světa.

Mottem letošního koncertu je „Láska“. Program se bude proto věnovat vybraným dílům koncertního, baletního, operního i filmového žánru. Těšit se diváci tak mohou např. na árii Nessun dorma od Giacoma Pucciniho či Pourquoi me réveiller od Julese Masseneta.

Tak jako každý rok poctí koncert svou účastí i celosvětově známí hosté. Dirigentem letošního ročníku bude např. ruský dirigent Valerij Gergijev, po jeho boku zazpívá zmíněné árie uznávaný a celosvětové známý německý tenorista Jonas Kaufmann.

 

Celý program letošního Letního nočního koncertu je k dispozici na https://www.sommernachtskonzert.at/.

 

Foto: Max Parovsky