Festival ImPulsTanz roztančí letní Vídeň

Největší evropský taneční festival ImPulsTanz od 7. července do 7. srpna  2022 znovu roztančí letní Vídeň. Hostit bude rakouská metropole domácí i mezinárodní taneční scénu, která čítá celkem 54 produkcí. Pro zájemce, kteří se nespokojí pouze s rolí diváka, jsou připraveny i zajímavé taneční workshopy.

ImPulsTanz

V létě se ve Vídni bude opět tančit. V rámci měsíčního tanečního festivalu ImPulsTanz se představí celkem 54 produkcí, z nichž 33 bude zahraničních. Zahájení festivalu bude 7. července patřit Pině Bausch a jejímu dílu Úplněk, který zatančí na pódiu vídeňského Burgtheatru. Zde vystoupí 23. července i hvězdný britský choreograf Akram Khan s jeho novým ztvárněním Knihy džunglí. Tančit se bude kromě Burgtheatru na dalších devatenácti scénách včetně vídeňského Volkstheatru, v Muzeu moderního umění mumok nebo na střeše Leopoldova muzea.

Program festivalu

Bohatý každodenní program myslí ovšem nejen na diváky. Součástí tanečního festivalu se může stát každý díky speciálním tanečním workshopům. Těch vídeňský ImPulsTanz nabídne celkem neuvěřitelných 227. Vést je bude zhruba stovka mezinárodních tanečních docentů a účastnit se jich mohou začátečníci, pokročilí i profíci. Široká je i škála workshopů co do jejich zaměření. Nechybí nic od současného tance, přes balet, hip hop, breakdance až po afro-fusion. Konat se budou i venkovní lekce tance zdarma, kde si kdokoliv bude od 5. července do 5. srpna zkusit voguing, hip hop nebo třeba bollywoodské tance. Ani těchto akcí nebude nedostatek. Organizátoři jich připravili 128. Předchozí rezervace je ovšem nutná.

 

Více informací naleznete ZDE