Sloní samičky dostanou v neděli jména a ty jsou starší je Lakuna a mladší Amalee

V neděli 21. června proběhnou v Zoo Praha hned dvoje křtiny. Obě letošní slůňata dostanou sinhálská jména, která jim vybrali chovatelé. Na návštěvníky Údolí slonů čeká navíc soutěž, tradiční indické taneční vystoupení, komentovaná setkání či výroba unikátního sloního papíru.

Samičky slona indického, které se v Zoo Praha narodily 27. března a 9. května, jsou právem označovány jako „pražský zázrak“. Představují totiž budoucnost chovu slonů na další půlstoletí – v Praze zůstanou a jednou zde položí základ vzniku nové rodinné skupiny. Jména dostanou sinhálská, tedy původem ze Srí Lanky, odkud v roce 2012 přicestovaly do pražské zoo jejich matky Tamara a Janita.

Nedělní program začíná na pódiu mezi venkovním výběhem slonů a restaurací Gulab v 9.20 promítáním filmu o pražských slonech, následovat bude indické tradiční vystoupení Rasabihárí Dásí a rozhovory s chovateli slonů i pozvanými kmotry. Krátce před 11. hodinou pak budou odhalena jména obou sloních samiček. Od 10.00 do 18.00 bude zároveň probíhat bohatý doprovodný program na několika místech v areálu.