Focení aktů pro Veletrh Erofest 2017 a nejen pro něj




 

Každý, kdo se rád podívá na krásné ženské tělo je jistě potěšen, když si prohlédne krásný akt.  Umělecká fotografie s nádherným dílem matky přírody potěší nejen muže, ale i ženy, a tak je tato sféra umění vítaným uměleckým artiklem. A jistě mnoho z nás, kteří si prohlížíme na výstavách tyto fotografie chceme vědět, jak vznikají. A právě tam směřovala naše reportáž. Fotograf Veletrhu erotiky Erofest 2017 pan Antonín Svoboda z firmy Foto Žatec naší redakci dovolil se zúčastnit právě fotografování aktů pro kalendář a pro případné výstavy. A tak jsem se vydal jednoho mlhavého dne do města chmele Žatce na tuto reportáž.

 

 

Výsledná práce po úpravách




Krátké seznámení s aktérkami focení a jde se na práci. Pozadí v ateliéru se proměnilo v černé či bíle pozadí a modelky se pomalu připravovaly na svou práci. Profesionalita pana Svobody nepřipustila žádnou nervozitu, a tak po malé chvilce je vše připraveno. Blesky, modelky, fotograf a jde se na věc.

Zorganizovat tři ženy, a ještě k tomu rouše v Evině je umění, ale zde to jde jak na drátkách. Je třeba také modelku řádně připravit, aby fotografie měla erotický náboj a k tomu postačí studená voda a rozprašovač. První vstupuje před černé pozadí a s naprostou profesionalitou zaujímá první pozici a série fotografií vzniká během okamžiku. Vše ve velké rychlosti, že si ani nestačíte uvědomit, jak nádherná žena je zcela vysvlečená před vámi a vnímáte ji jen jako umělecké dílo.

Fotograf chvilku leží na zemi, chvilku konzultuje s modelkou pozici na další záběr a pak cvakají blesky a spouště fotoaparátů. A ani se nenadějeme a první série všech tří modelek je u konce. Při této práci je pro muže erotický náboj a napětí, ale silně potlačeno soustředěním na samotnou práci a kvalitní výsledek. A to u naší redakce na článek a u fotografa na kvalitní fotografie pro kalendář či na výstavy aktů. I modelky v pohodě konzultují své pozice při aktu a žádná nervozita či stud není vidět. Prostě práce jako každá jiná.

Závěrečné akty v trojici dívek jsou třešničkou na dortu, a to jakým způsobem pan Svoboda modelky seskupil bylo velkým překvapením. Nebudu prozrazovat jaká nádherná fotografie vznikla to se dovíte na Veletrhu Erofest 2017 nebo na některé z výstava Antonína Svobody ale byl to vrchol fotografování aktů v tomto ateliéru.

Na zakončení musím říci, že jistě je třeba ocenit i krásu přítomných žen, kde každá měla své kouzlo a krásu a umění fotografa, který vytvořil skvělé dílo v příjemné atmosféře. Během dvou hodin, které utekly jak voda, se udělalo mnoho krásných fotografií a to jak aktů tak i později ve spodní prádle.

 



Booking.com

 

EROFEST se uskuteční 17. – 18. listopadu 2017 v Praze na výstavišti PVA Expo Letňany