Kde se to požitkáři jen hemží: zimní ráj u tyrolského jezera Achensee

Tyrolské jezero Achensee, které se rozprostírá jako fjord mezi pohořím Rofan a Karwendel, nadchne každého romantika. Dovolenkáři si tu vychutnávají pohádkovou zimní krajinu při dlouhých procházkách, na běžeckých stopách nebo na sjezdovkách a cení si vybrané pohostinnosti u největšího jezera Tyrolska, kolem kterého se seskupuje hned pět středisek – Achenkirch, Maurach, Pertisau, Steinberg a Wiesing.

Díky 200 km běžeckých stop různých stupňů obtížnosti je region rájem pro běžecké lyžování. Každý si tu najde svou oblíbenou trasu – a pro malé pauzy se podél stop nachází spousta příjemných možností k odpočinku.

Kdo zasněnou zimní krajinu obdivuje raději na volných nohách, může si u Achensee vybrat mezi 150 km upravovaných turistických stezek. Romantické trasy vás zavedou do údolí národního parku Karwendel. 

Anebo co si tak znovu zasáňkovat? Už dávno je tato kdysi jen dětská zábava populární i mezi dospělými. Kdo se se sáňkami nechce vléci do kopce nahoru, může jet vlekem v Achenkirch nebo nastoupit na „Rodlexpress“.

Achensee je známá lyžařská oblast, která je díky svým 53 km sjezdovek přehledná a zároveň rozmanitá. Poté co si nejmenší hosté v údolí nacvičí své první obloučky, pojedou s rodiči vlekem na široké sjezdovky. Natrénovat se ovšem musí i zastavení – a k němu zve množství horských chat s pestrou nabídkou tyrolských specialit pro malé i velké lyžaře. 

Rakouské jezero Achensee leží asi 125 km jižně od Mnichova. Od Prahy je region vzdálen asi 525 km. Achensee je se svou délkou 10 km největším jezerem Tyrolska. Hosté si tu mohou vyzkoušet až 50 různých druhů sportu – od náročného dobrodružství na horách až po romantické sáňkování, snowtubing, jízdu na koni a procházky plné požitků v zasněžené zimní krajině.

Tyrolský zimní ráj




Advent u jezera Achensee: rozjímavá příprava na Vánoce

Vidět jesličky v životní velikosti, projet se po jezeře na vánočně vyzdobené lodi, ochutit si cestu punčem a cukrovím a zaposlouchat se do tradičních melodií koled. Při slavnostní noci „AchenSee Weihnacht“ začínají svátky ještě dlouho předtím, než na adventním věnci zapálíte první svíčku. Na pěti akcích si návštěvníci od konce listopadu vychutnají tyrolské speciality, zažijí staré zvyklosti a mohou pořídit neobvyklé vánoční dárky z místních dílen, a sice na starobylých dvorech, v muzeích i na lodích.

 



Booking.com