Teplické skály a Hrad Střmen a také Jiráskovy skály

Celodenní výlet do Teplických skal je dobrou volbou při dovolené v Polickém okrese z Machova kde bylo naše ubytování .My jsem se rozhodli na výlet z východiska v Teplických skalách kde jsem prošli skalním městem . Je to klasická prohlídka skalních útvarů s popisky co jaká skála připomíná. A je už jen na fantazii Vás samotných zda to poznáte či ne Naše prohlídka začala výstupem na zbytky hradu Střmen . Po asi 300 schodech vystoupáte na vrcholek hradu . jedná se o kovové schody a výstup je namáhavý. Odměnou je Vám výhled do krajiny.

Pak již jsme pokračovali po značené cestě po okruhu , který opět končil u tohoto hradu . Cesta skalním městem je nahoru dolu, po pískových cestách a také dřevěných lávkách  to vše je však mírné a za dopoledne se prohlídka stihne v celkem pohodovém tempu . Je jasné pokud budete u káždého skalního útvaru zastavovat a fotografovat a hledat jeho tvar prohlídka se prodlouží . My jsme za dopoledne ze startem v 9 hodin prošli podstatnou část skalního města a dali jsme si oběd u vstupu do skal. . Ještě nás čekaly méně známe Jiráskovy skály a hradní zřícenina Skála. Na Jiráskovy skály se dostaneme směrem z Teplic na Polici a asi po 3 kilometrech odbočíme vpravo směr na obec Skály. Tam zaparkujeme auto a pěšky se vydáme k Hradní zřícenině Skály .
Po zdolání hradu jsme si odpočinuli u Černého jezera pod hradem . A skalním útvarem Jiráskovy skály . Poté nás čekal návrat na silnici do Police nad Metují s návštěvou cukrárny a dále odjezd do Machova kde bylo naše ubytování při dovolené na Náchodsku .




Vstup je zpoplatněn – rok 2012:
Pokladna na prohlídkový okruh je od dubna do října otevřena denně od 8:00 do 18:00 hodin.

Změna vyhrazena dle aktuálního počasí. Délka prohlídky je cca 2 – 3 hodiny.
Celodenní vstupné na prohlídkový okruh Teplické skály na rok 2012
Vstupné plné: 70,-Kč
Vstupné snížené: 35,-Kč (děti do 15 let, studenti do 26 let, invalidé)
Rodinné vstupné: 170,-Kč (2 dospělí a 2 děti do 15 let)
Pernamentka: 300,-Kč
Pes: 15,-Kč (na vodítku a s košíkem)
Děti do 6 let a držitelé průkazu ZTP-P mají vstup zdarma.
Poskytujeme slevy držitelům Rodinných pasů.
Parkovné
Motocykl: 30,-Kč
Osobní automobil: 50,-Kč
Autobus: 150,-Kč




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *