Sársko – malé, zelené a nekonečně šaramantní

Svými cyklostezkami sází Sársko na požitek z jízdy a změnu: trasy říčními údolími vhodné i pro rodiny s dětmi, výlety za hranice do Francie a Lucemburska anebo namáhavé výstupy na vrcholky pohoří Hunsrück. Poznejte Sársko na vysoké úrovni – na cestě po Sárské cyklostezce, první přeshraniční dálkové trase, kterou Celoněmecký cyklistický klub ADFC ocenil čtyřmi hvězdičkami.

Nedotčená příroda a velmi kvalitní cesty – hustá síť cca 50 „prémiových tras“ slibuje pěším turistům v Sársku prvotřídní potěšení. Titul „Nejkrásnější turistické stezky v Německu“ získaly jen za posledních pět let hned čtyři sárské prémiové trasy. A stezka Saar-Hunsrück-Steig o délce 180 km byla v roce 2009 vyhlášena vůbec nejhezčí dálkovou pěší trasou. Poznejte Sársko na cestě po těchto výborně značených turistických trasách!

Také vyznavači golfu naleznou v Sársku velmi pestrou a přeshraniční nabídku. Nad prvotřídně upravenými golfovými hřišti v atraktivní krajině pookřeje srdce každého vyznavače golfového sportu.



Tajný tip pro milovníky kultury!

Snídaně v římské vile, v poledne rytířská hostina, odpolední čaj v barokním zámku a večer jazz na pozadí vysokých pecí – v Sársku zažijete 2 000letou historii během jednoho jediného dne. Kromě toho lze navštívit pestrou paletu kulturních akcí, na kterých lze obdivovat umění mladých nadějí a nechat se okouzlit hvězdami mezinárodního věhlasu. Prvotřídní muzea a rušná umělecká scéna potvrzují znovu a znovu kulturní bohatství Sárska.

Kulinářské Sársko

V Sársku je kladen velký důraz také na dobré jídlo. Ať už tradiční domácí pochoutky od tradičního grilovaného vepřového bůčku po poctivé bramborové speciality, vytříbená tříhvězdičková menu nebo inovační kreace. Zdejší kuchaři pracují rádi s regionálními produkty té nejvyšší kvality. Sársko inspiruje své kuchaře k maximálním výkonům: výsledkem je počet michelinských hvězdiček na obyvatele, který patří k nejvyšším.

© Tourismus Zentrale Saarland GmbH

 



Booking.com