Romantický zámek Miramare u Terstu nabízí odpočinek u moře i vycházku v rozsáhlém parku

Zámek Miramare se nachází na italském pobřeží  7 kilometrů severozápadně od centra Terstu. Je spojen s osobou rakouského arcivévody a pozdějšího mexického císaře Maxmiliána, mladšího bratra rakouského císaře Františka Josefa I.

Výzdoba interiérů je velmi zajímavá. Každá místnost je navržena v jiném stylu. Pozoruhodná je zejména Maxmiliánova studovna, knihovna a korunovační sál. Některé salonky jsou inspirovány uměním východní Asie. Hned při vstupu upoutá pozornost kruhový bazének s vodou ve stropě. Když vyjdete do prvního patra, zjistíte, že se jedná o prosklené dno fontánky s draky. Po celou dobu prohlídky působí velmi příjemně blízkost moře, z oken místností a salonků je výhled přímo na moře, po prohlídce zámku můžete relaxovat na molu a naslouchat šumění vln.

V okolí zámku založil Maxmilián  dendrologicky hodnotný zámecký park. Kromě dřevin a rostlin původem z Evropy zde byly vysazeny i sekvoje z Kalifornie a cedry z Libanonu. V parku se dále nachází menší zámek (Castelleto) a zakladatele připomíná bronzová socha . Můžete se procházet, nebo  u jezírka s labutěmi.

ZÁMEK JE OTEVŘEN OD 9 DO 19 HODIN, CELOROČNĚ KAŽDÝ DEN (POKLADNA ZAVÍRÁ V 18.30 HODIN)

Zavřeno je 25. prosince a 1. ledna

Od listopadu do února od 16 hodin a od března a října od 17 hodin je vstup do zámku pouze hlavním vstupem („Viale Miramare“)

Otevírací doba parku::
Duben, květen a září 8.00 – 18:00
březen a říjen 8:00 – 17:00
listopad a prosine 8:00 – 15 00
leden a únor 8:00 – 16:00
červen, červenec a srpen 8:00 – 19:00
Zavřeno je 25. prosince a 1. ledna

Vstupné :

Plné vstupné EUR 8

Snížené vstupné EUR 5

(návštěvníci z EU ve věku 18-25 let, učitelé ze zemí EU doprovázející školní výpravy)

Vstup zdarma : viz informace na webových stránkách http://www.castello-miramare.it/eng/informazioni/biglietti.php

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *