Co je nového v největších krkonošských skiareálech?

Krkonošské lyžařské areály se již několik měsíců pečlivě chystají na nadcházející zimní sezonu. Jaké novinky tu pro vás mají? Šlo o investice v řádech desítek milionů korun, a to vše pro váš maximální zážitek a spokojenost!




SKIRESORT ČERNÁ HORA-PEC
Zahájení sezony: 17.11.2017
Lyžování je aktuálně možné ve skiareálu na Černé hoře, k dispozici je zhruba 4 km sjezdovek. Jezdí kabinová lanovka, provoz 8:30 – 16:00. Na sjezdovce je momentálně 40-50 cm sněhu. Lyžuje se za speciální jízdné 500 Kč/dospělý, 400 Kč/junior, senior a 300 Kč/dítě. Na víkend 2.-3.12. je připraven úsek nejméně 10 km pro běžkaře.
Novinky pro letošní sezonu:
V Černém Dole je připravena nová čtyřsedačková lanovka. Ta nahradila kratší a starší třísedačku a nabídne lyžování na delších sjezdovkách. Kilometr dlouhá cesta lanovkou zabere necelé 3,5 minuty. Lanovka překonává převýšení 235 metrů. Přilehlé prodloužené sjezdovky měří nově 1050 metrů, nová sjezdovka Vyhlídková je dlouhá 850 metrů. Nová sjezdovka bude otevřena také v Peci pod Sněžkou. Je dlouhá 600 metrů a lyžaři se po ní dostanou od horních stanic vleků na Javoru. Mezi Pecí pod Sněžkou, Janskými Lázněmi a Černým Dolem bude nově jezdit rychlý skibus zvaný SkiTour Express, který zkrátí dobu přepravy o třetinu.
Více: www.skiresort.cz

 



Booking.com

 

SKIAREÁL ŠPINDLERŮV MLÝN
Zahájení sezony: 9.12.2017
Tradiční zahájení zimní sezóny ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Čeká na vás bohatý doprovodný program. Děti se mohou těšit na soutěže, skákací hrad se skluzavkou, hry a dárky. Dospělí se mohou těšit na koncerty kapel ABBA STARS, Janek Ledecký & band, Las Vegas nebo na autogramiádu herců z nového filmu Špindl. Po setmění proběhne první SNOW SHOW sezóny (Star Wars laser show, exhibice instruktorů lyžování, ukázka roleb a skútrů, fire show) a promítání úplně nového filmu Špindl. Celý den bude provázet příjemná atmosféra spojená s příchodem nové sezóny a výhodné víkendové lyžování – tři dny za cenu jednoho!
Novinky pro letošní sezonu
Nová čtyřsedačková lanovka vedoucí z Horních Míseček na Medvědín. Ve Svatém Petru ji nahradila modernější šestimístná lanovka na Pláně. Čtyřsedačka prošla kompletní obnovou. Některé části byly vyměněny za nové. Ve středisku se odehrály také terénní úpravy. Došlo k rozšíření stávající sjezdové tratě. Oblíbená sjezdovka Machytka se zvětší v horní i dolní části. Celkově se její plocha navýší o 1,5 hektaru. Původní lyžařské vleky M, M1 a M2 zůstanou, odstraněn bude pouze vlek Machytka.

Na vrcholu Pláně také letos vyroste Ledárium, které můžete zdarma navštívit. Letos bude tématem expozice Star Wars.
Více: www.skiareal.cz



SKIMU MALÁ ÚPA
Zahájení sezony: 2. 12. 2017
Novinky pro letošní sezonu
SkiMU Vertical: Zajímalo by vás kolik výškových metrů jste za den ujeli a kolik kilometrů to bylo? Nebo kolikrát jste vyjeli na sjezdovku vlekem? Právě u nás se to dozvíte! Prostřednictvím čísla uvedeného na skipasu zjistíte, kolik jste najeli výškových metrů nebo kolik jste ujeli kilometrů za celý den.
Slalomový svah: Vyzkoušejte si pocity opravdového zavodníka a změřte síly se svými přáteli na slalomovém svahu s pevnou časomírou. Využití svahu je zdarma.
Více: www.skimu.cz

Malá Úpa

SKIAREÁL ROKYTNICE NAD JIZEROU
Novinkou pro letošní sezonu je otevření skialpinistického centra s půjčovnou vybavení. V centru doporučí pět tras vhodných pro skialpinisty a nabídnou i průvodce. Připraven je také nový dětský vlek – koberec – u dolní stanice lanovky na Horní Domky.
Více: www.skiareal-rokytnice.cz




Rokytnice nad Jizerou

SKIAREÁL BENECKO
Zahájení sezony: 15. 12. 2017
Novinky pro letošní sezonu
Veselé soboty: Lyžujte v sobotu celý den za cenu půldenní jízdenky (tedy za cenu 4hodinnové). Večerní lyžování se na tuto akci nevztahuje.
Více: www.benecko.info

 



Booking.com

 

Benecko