Olympijský vítěz David Svoboda po ukončení profesionální sportovní kariéry již našel novou roli ve sportu

 Vymyslel si novou výzvu. Jako nesmrtelná teta by se snad mohl zdát olympijský vítěz David Svoboda. Do brzkých ranních hodin oslavoval zakončení jezdecké sezóny v klubu. Pak po bujaré oslavě a jen několika hodinách spánku si přišel „zaběhnout“ trať na 10 km. Poslední z běhů šňůry terénních běhů Kilpi Trail Running Cup. Ti, co znají KTRC běhy ví, že se nejedná o žádné rovinky a ani ten na golfovém hřišti v Motole, z toho pohledu nepřinesl jiná než ještě více kopcovitá překvapení. David se k závodu postavil statečně a ve stylu, přišel jsem, viděl jsem a zvítězil jsem, si nakonec odnesl bronzovou medaili.    

Trať i počasí Davidovi evidentně sedlo. A tak jsme měli možnost od něj jako první vyzvědět, co bude dělat po ukončení jeho profesionální sportovní kariéry. David má novou výzvu, a to doslova. Vedle trenérské role se pouští do organizace závodů Team Running Challenge, jejichž je také spoluautorem. Team Running Challenge bude zcela unikátní. Je to takový nápad, jak udělat z ryze individuálního spotu, jakým běh je, sport týmový. A nejedná se o pouhou štafetu“, představoval s nadšením svůj nový projekt David Svoboda.

„Princip je jednoduchý, čtyřčlenná družstva budou závodit na okruhu 1,5 km a poběží se půlmaraton. Na každém družstvu však bude, jak si postaví svojí strategii, tedy kdo kolik kol a v jakém pořadí poběží. Plánujeme na úvod čtyři zastavení po celé republice. Chci do běhů dát nejen soutěžního ducha, ale i týmovost, zážitek  a zábavu, o ní by mělo jít především,“ dodal David.

Nápad se líbil i tvářím TV Prima.Půvabné moderátorce Evě Perkausové či designérce Andreje Hylmarové. Ta si na Motolské jamky „odběhla“ z pořadu Jak se staví sen. Finálové běhy terénní šňůry KTRC i tentokrát podpořili dobrou věc. Z posledního finálového běhu poputuje část výtěžku na podporu konkrétního pacienta z blízké fakultní nemocnice. A protože jsou herci z Modrého kódu partnery terénních běhů. Vystupovali zde v rolích startérů, povzbuzujících, běžících i předávajících.

Andrea Hylmarova




 

 

Eva Perkausova

 

Kilpi Trail Running Cupu – Motolské jamky v Praze,Motole