Koně na Žofíně 2018


S velkými novinkami přichází jubilejní, XV. ročník Koně na Žofíně. Milovníci koní se na Slovanském ostrově v žofínském paláci sejdou v Gala večer Koně na Žofíně 2018 byl posunut na 7. dubna a kromě obvyklé plesové zábavy ve třech sálech se mohou těšit na netradiční, ale i tradiční program.

 

POZOR! POZOR! POZOR!

Gala večer Koně na Žofíně 2018 byl posunut na 7. dubna

Jak jste se jistě dozvěděli ze sdělovacích prostředků, v noci ze 7. na 8. března zachvátil palác Žofín požár rozvodů elektroinstalace. V prostorách tedy nefunguje elektrický proud, voda ani plyn a budova bude mimo provoz. Gala večer Koně na Žofíně (včetně pražského gala večera) se tak přesouvá na nový termín 7.dubna 2018.

Prosíme všechny o pochopení. Vstupenky zůstávají v platnosti, program bude mírně upraven. O všech změnách budeme informovat. Dotazy směrujte na email galavecer@jezdectvi.cz či SMS 728157711.

VRÁCENÍ VSTUPENEK A VSTUPNÉHO:

KOMU NEVYHOVUJE NOVÝ TERMÍN GALA VEČERA A CHCE VRÁTIT VSTUPENKY, BUDE TAK MOCI UČINIT NEJPOZDĚJI DO PÁTKU 16. 3. 2018. PROSÍM, NAPIŠTE NA GALAVECER@JEZDECTVI.CZ, POSKYTNEME VÁM BLIŽŠÍ INFORMACE – VSTUPENKY BUDE NUTNO ZASLAT ZPĚT POŠTOU NA REDAKCE JEZDECTVÍ, PROKOPOVA 15, 130 00 PRAHA 3. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ, A TAKÉ ZA POČETNÉ SÍLU DODÁVAJÍCÍ MAILY A ZPRÁVY!


Ten netradiční spočívá ve vyhlašování ankety čtenářů – jedná se o exkluzivní Ceny časopisu Jezdectví. Vyhlašovat ty nejlepší ale bude také Skoková komise ČJF a pro ocenění si přijdou také nejlepší v Pavo Poháru Jezdectví 2017.

 

 

Žofín zcela netradičně 

V zahraničí, kde jsme se inspirovali, je to zcela běžné.  Udělování prestižních cen, o jejichž nositelích nerozhoduje jakýsi funkcionář, ale sama jezdecká veřejnost. V našem případě čtenáři našeho časopisu. Takže nominace do jednotlivých kategorií provádí sami čtenáři. Z nich potom redakce, často ve spolupráci s partnerem takové ceny, provede užší výběr . V naší anketě se do něj dostane 5 kandidátů.
A pro uvedené na tomto „shortlistu“ pak čtenáři hlasují. Vyhlášení vítězů těch nejobsazenějších kategorií proběhne během galavečera na Žofíně. Kategorie Cen časopisu Jezdectví stejně jako sám časopis jdou napříč disciplínami i zaměřením, věkem nebo pohlavím, Talentem roku 2017 se může stát třeba voltižní cvičenka a Ošetřovatelem roku 2017 třeba ošetřovatel vítěze Velké pardubické… Takový „Klub roku 2017“ nemusí být ani členem České jezdecké federace a přitom může dobře fungovat a přivádět ke koním další milovníky.

„Kůň roku 2017“

Nebo „Kůň roku 2017“ vůbec nemusí vynikat svými skokovými či dostihovými schopnostmi, ale může ovládat cirkusové kousky nebo být zasloužilou klisnou či plemeníkem! A nesmíme zapomenout na všechny, kdo se starají o blaho našich koní, jako jsou veterináři, podkováři nebo ošetřovatelé. Také oni si zaslouží naše uznání! Máte kolem sebe zajímavé lidi nebo koně? Pak je navrhněte! Ovšem nezapomeňte uvést důvod a pár informací o navrhovaném, ať můžeme kvalifikovaně sestavit užší nominaci. Dvě ceny by ráda předala naše redakce – za dlouholetý přínos a externímu spolupracovníkovi za jeho práci.

 

Žofín zcela tradičně

Ovšem samozřejmě „zbyly“ i ceny, které se budou na Žofíně udělovat stejně jako každý rok. Hlavně jde o Pavo Pohár Jezdectví, nejstarší sportovní žebříček. Tři nejlepší z každé disciplíny (skoky, drezura, všestrannost) i z každé kategorie ve skocích (děti, junioři, mladí jezdci) vystoupí na podium. A pak je zde vyhlašování těch nejlepších v disciplíně skoky ústy skokové komise České jezdecké federace. Skoky jako nejpočetnější disciplína ČJF si jistě zaslouží širší pozornost, neboť vezmeme-li to čísly, z licentovaných 5 171 je 4 136 skokových. Vyhlašovat se budou tři nejstylovější Stylšampionátu dětí a juniorů na velkých koních 2017 (kat. A a B), nominovaní na Jezdce roku 2017 (kat. senioři, děti, ml. a st. junioři, mladí jezdci), Akce roku 2017 a Trenér roku 2017, venku od 19 hodin pak Skokový kůň roku 2017. Jako vloni se bude v Rytířském sále v odpoledních hodinách konat galavečer pražské oblasti.
 


 

Třešinka na dortu –  ženy ženy! 

Dámy, jste srdečně zvány! Galavečer se totiž odehraje dva dny po světovém svátku žen, a proto bude celý večer mířen na ženy – vždyť kolem koní jich je stejně většina! Pánové, přijďte i se svými drahými polovičkami, přítelkyněmi nebo dcerami a uvidíte, že si celý večer užijí a vy s nimi!
Koně na Žofíně 2013 , foto : Cysnews.cz
 
Zdroj informací a další podrobnosti o akci  : www.jezdectvi.cz/
Prodej vstupenek : ZDE