Světový pohár bobů v jihokorejském Pyeongchangu

Jako poslední závod sezóny čekal na naše reprezentanty jihokorejský Pyeongchang se svojí novou bobovou dráhou připravenou pro nadcházející zimní olympijské hry v roce 2018. Dráha je celkem 1659 metrů dlouhá, přičemž závodní délka je 1376 metrů. Převýšení na dráze je 117 metrů a největší náklon na trati je 25%. Trať má 16 zatáček a její profil nepatří mezi lehčí tratě.

Profil trati

Naše posádka dvojbobu ve složení Dominik Dvořák s brzdařem Jakubem Noskem obsadila slušné 15. místo v mezinárodní konkurenci a stvrdila svou kvalitu, kterou ukazovala v celé uplynulé sezóně.Dle slov Dominika jsou hoši z výsledku opravdu spokojeni, jelikož byli schopní zajet takový výsledek na nadcházející olympijské trati, což může vést k naději na umístění v samotném olympijském závodě v příštím roce. Druhá dvojice Jan Vrba s brzdařem Dominikem Suchým obsadila 31. místo.

 

Celkové výsledky závodu  ZDE

Co se pak týká samotných jízd Dominika Dvořáka a Jakuba, tak startovní časy se pohybovaly kolem 5. a 6. místa, což je pod schopnosti posádky bobu, ale na celém týmu už se podepsala dlouhá sezóna. Zároveň také ve srovnání s ostatními týmy neměla Česká osádky odpočaté brzdaře.V neděli pak ještě druhého pilota Jana Vrbu čeká závod ve čtyřbobu, potom pak celý tým čeká balení a odlet zpátky po 18. dnech domů.

 

Celkově čeští bobisté  prokazovali slušné umístění po celou sezónu a v příštím roce doufají v ještě lepší výsledky. Celý rok byl zároveň pro celý tým velkou školou a nasbírané zkušenosti se budou v nadcházející olympijské sezóně určitě hodit pro české boby .

Stránky České bobové asociace : www.bobteam.cz

 

V galerii pod článkem najdete fotky v původní kvalitě


Booking.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *