Na závod psích spřežení Ledová jízda do Krkonoš

26. ročník závodu Ledová jízda – Memoriál Dr. Václava Vojtěcha se bude konat ve dnech 17. – 19. února 2018

Tento výjimečný závod se pořádá již od roku 1986, kdy byl poprvé odstartován v Krkonoších a pojmenován na počest prvního českého polárníka Dr. Václava Vojtěcha. Jeho odkaz se i nadále drží v tradici tohoto závodu a proto oproti ostatním závodům psích spřežení je koncipován jako lehce expediční, kdy jede nejen musher se svými psy, ale i lyžař, který tvoří nedílnou součást týmu.

Závodu se pravidelně účastní zkušení musheři, kteří se věnují longovým závodům a patří ke světové špičce v tomto sportu. Závod je poslední roky organizován jako mezinárodní, protože se účastní i závodníci z Rakouska, Německa, Polska a letos i Maďarska.

Podstatou závodu je ujet plánovanou trasu, která vede po stezkách Krkonoš a je rozdělená na etapy do jednotlivých dnů. Týmy si vezou veškeré vybavení s sebou a mezi etapami přespávají ve volné přírodě ve stanu.



Trasy závodu vedou také po Krkonošských magistrálách a míjí i významná místa s velkou návštěvností. Hlavní podívaná pro diváky bude v sobotu na startu závodu. Zde se lze potkat osobně se závodníky, vidět veškeré jejich vybavení, seznámit se se psy a slyšet rozhovory a vyprávění vybraných závodníků.

Sobotní noční start je jedinečná věc, kterou lze vidět jen na tomto závodě. 

V nedělní a pondělní etapě doporučujeme divákům setkání se závodníky na hřebenu Krkonoš zejména v okolí Luční boudy, Pražské a Kolínské boudy (neděle po 15-hod.)

Termín:  

17 – 19. února 2017

Start:  

Pec pod Sněžkou

Počet účastníků: 

30 spřežení (300 psů)

Celková trasa:

178 km s převýšením 6.652m (3 etapy)

Plakát pořadatele

ledová jízda

Více informací  a mapky jednotlivých etap naleznete ZDE



Booking.com