Restaurace na Nováku se již začíná rýsovat

Odpočinkový areál Nový rybník představuje příbramský klenot, který byl dlouho zanedbáván. Podobnou plochu v bezprostřední blízkosti centra má k  dispozici jen málokteré město. Proto se většina investic a energie radnice a Sportovních zařízení města upírá právě tímto směrem. V těchto dnech v prostoru původního stánku s občerstvením vyrostla ocelová konstrukce, základ budoucí nové restaurace.

Už před koncem roku 2017 byla zahájena druhá etapa revitalizace. Spočívá ve vybudování nové restaurace s velkým prostorem pro posezení a sociálním zařízením.

 

Možná už teď mohu maličko prozradit, jak to celé bude vypadat. Nový objekt bude sloužit jako zázemí pro návštěvníky areálu. Kromě restaurace s vnitřním posezením tam budou i zastřešená místa venkovního posezení, před restaurací budou postaveny pergoly a chybět nemůže ani moderní hygienické zázemí s toaletami, přibližuje starosta města Příbrami Jindřich Vařeka.

 

Doplňuje, že součástí stavby je i zastřešené pódium, které bude využíváno při příležitostných kulturních akcích, jinak bude návštěvníkům sloužit jako venkovní terasa s posezením.

 

Podle starosty stavbě až dosud přálo počasí, kdy práce mohly pokračovat i v zimním období. To se však netýká příštích 14 dnů. „Meteorologové bohužel předpovídají silnější mrazy, stavbu proto musíme na dva týdny přerušit. Uvidíme, jak se situace s počasím bude vyvíjet, ale předpokládáme, že termín dokončení, konec května, i přes počasím vynucené přerušení stavby dodržíme,“ doufá Vařeka.

 

Nový rybník nové generace

První etapa revitalizace Nového rybníka skončila vloni. Zahrnovala především kompletní rekonstrukci rybníku včetně vytvoření ostrůvku s altánem, vybudování multifunkčního a vodního hřiště, instalaci mobiliáře, vzduchových trampolín a vyřezávaných dřevěných soch. Ve druhé etapě kromě nové restaurace vyroste v areálu na místě bývalé plavčíkárny také půjčovna sportovních potřeb typu paddleboardů nebo šlapadel. V prostoru nad Rákosníčkovým hřištěm vznikne i slibovaný lanový park, v němž budou využity některé prvky z před časem demontovaného hřiště na Rynečku.



Booking.com

Ve spolupráci s organizací Fauna Hrachov se rovněž chystá zprovoznění minizoo koutku, kde najdou nový domov kozy, ovce a také odchycení a zranění dravci. Chovatelé psů se mohou těšit na psí park s herními prvky, který se bude nacházet naproti skateparku pod železniční tratí. Letos by se na Novém rybníku měla začít budovat také první část chystané inlineové dráhy. Až bude kompletně hotová, spojí Nový rybník s územím kolem Fialáku a bude dále napojena na cyklostezku na Brod. V plánu je také vybudování nové venkovní posilovny. Na jaře bude také slavnostně otevřen modernizovaný skatepark dobudovaný před koncem roku.