Výstava vonící dřevem

Na Výstavišti v Praha-Holešovicích byly k vidění sruby a stavby ze dřeva i umělecké výtvory ze dřeva a výsledky práce řezbářů a výstava Umění dřeva

 Dřevostavby 2018

Od 1. do 4. února 2018 probíhal na Výstavišti v Praze – Holešovicích veletrh Dřevostavby 2018. Návštěvníci měli možnost si prohlédnout stavby ze dřeva, sruby, roubenky, zahradní a rekreačními domky, zahradní sauny a altány. Zde bylo možné si zblízka porovnat i dva typy srubových rohových spojů. Ochotní odborníci předávali informace o stavbě srubů a dřevostaveb doporučili zájemcům vhodné varianty a řešení. Kromě diskusí s odborníky a přednášek v rámci doprovodného programu mohli návštěvníci sledovat také učně tesaře, pod jejichž rukama vznikala miniroubenka v rámci ukázky krásy řemesla.



Dřevostavby 2018

 Umění dřeva 2018

Kdo měl zájem se potěšit pohledem na dřevěné obrazy, sochy, šperky, figurky, betlém, hudební nástroje  zkrátka dřevo v uměleckém ztvárnění. Měl k tomu příležitost při návštěvě výstavy Umění dřeva 2018 v prvním patře pravého křídla Průmyslového paláce. Svoji expozici zde představil také patron výstavy výtvarník a autor mnoha knih o dřevě Martin Patřičný. Během procházení jednotlivých částí výstavy na ochozech pravého křídla Průmyslového paláce jste měli možnost sledovat práci řezbářů i díla studentů Střední umělecké školy řemeslné. Vše v ucelené formě a přehledně vystavené. Srovnání různých uměleckých děl ze dřeva na výstavním prostoru. Krásné světlo s velkých oken dodávala dílům přirozenou krásu. Zde tak dřevo opravdu bylo umění dřeva což je i v názvu výstavy .

Výstava Umění dřeva

Výstava Umění dřeva představuje tento přírodní materiál, využívaný od pradávna, v mnoha různých pojetích: uměleckém a designovém, řemeslném, historickém i mytologickém. K vidění budou umělecká díla současných mistrů řezbářů, kteří se snaží v současné době rozvíjet toto nádherné řemeslo. V každém díle jsou zhmotněny pocity, myšlenky a láska jednotlivých umělců, díky kterým kus dřeva ožívá a dál předává svou krásu a radost těm, kteří je vlastní.

 

Umění dřeva 2018