Ve dnech 12. – 15. října ovládne Prahu světlo SIGNAL festivalu

Festival světla SIGNAL se bude  konat od čtvrtka 12. do neděle 15. 10. Návštěvníci festivalu uvidí kolem dvacítky instalací od českých i zahraničních autorů. Instalace budou zcela poprvé rozmístěny po dvou oficiálních festivalových trasách: po trase Centrum a trase Vinohrady.

Umělecké instalace, ať už jde o videomappingy, site-specific nebo statické světelné objekty, mají diváka provázet ulicemi Prahy a ukazovat mu její zákoutí a známá i neznámá místa z jiného úhlu a v jiném světle.Kromě nových lokací a trasy se lidé mohou těšit i na galerijní zónu. Ta bude sestávat ze čtyř originálních a v některých případech veřejnosti výjimečně dostupných vnitřních prostor, které budou hostit světelné instalace. Galerijní zónu bude možné navštívit po zakoupení pásky v hodnotě 100 korun. Páska pak bude opravňovat ke vstupu do všech čtyř míst. Vstupné lidé zaplatí stejně jako v loňských letech i k videomappingu, který vyžaduje použití 3D brýlí. Cena zůstane na 50 korunách za vstup. Venkovní části SIGNAL festivalu pak zůstávají přístupné zdarma.




Co uvidíte na SIGNAL festivalu 2017: 

6 videomappingů během každého večera

Na fasádě Tyršova domu bude možné putovat paralelními vesmíry se stereoskopickou 3D videomappingovou projekcí od barcelonského umělce Filipa Rocy. 3D videomapping je jednou z placených instalací festivalu. Diváci za vstupenku, ke které dostanou nezbytné 3D brýle, zaplatí 50 Kč.

Kostel sv. Ludmily na náměstí Míru bude hostit umění francouzského tvůrce Yanna Nguemy, který patří k současným špičkám oboru. Jeho dílo Caryatyds navozuje dojem pohybu desítek tisíc kamenů, čehož umělec dosáhl díky vlastnímu softwaru, který pro svoji práci po čtyři roky vyvíjel. Videomapping tak pracuje s každou z přibližně 50 tisíc cihel tvořících fasádu kostela sv. Ludmily. Před spuštěním videomappingu se budou moci sami diváci zapojit do jeho odpočtu a prostřednictvím stránky www.odpocet.eu vyslat svoji molekulu a videomapping tak interaktivní hrou od Mercedes-Benz nastartovat.

Sv. Ludmila pak bude hrát roli i v oslavách 5. narozenin SIGNAL festivalu. Každý festivalový večer, vždy od 23:00, se na její fasádě znovu odehraje všech pět videomappingů, které pro dominantu Prahy 2 doposud vznikly. Přijďte si připomenout instalaci Khôra od českého studia The Macula, Evoluce od španělských Onionlab, Escape od maďarského umělce Bordos.ArtWorks a Point Line Surface Solid od německého tvůrce Daniela Rossy. Závěr téměř 45minutové projekce bude patřit od Caryatyds od Yanna Nguemy.

PROGRAM

VSTUPENKY

Zveřejnil(a) Cysnews.cz dne Sobota 15. říjen 2016


Transmit, vzdělávací platforma pro digitální kulturu, umění a technologie, uvádí druhý ročník festivalu s tématem “Technology is now.” Festival se koná 13. a 14. října v intermediálním prostoru CAMP, který spadá pod Institut plánování a rozvoje Prahy a v klubu Ankali. Program festivalu se skládá z přednášek, audiovizuálních performancí, výstavy, projekcí a hudebních vystoupení. Vstup na přednášky, AV performance a projekce, které se uskuteční v prostoru CAMP je zcela zdarma, a to díky podpoře společností T-Mobile. Zpoplatněn je pouze vstup do klubu Ankali, kde druhý den festivalu vystoupí Raster-noton label showcase.   



Booking.com


Náměsí Míru autor : Alexander Dobrovodsky

V první den festivalu, v pátek 13.10, proběhne prezentace několika umělců z kurátorské selekce Signal festivalu. Jedná se například o vystoupení legendárního mediálního umělce Ryoichiho Kurokawy, audiovizuálního kolektivu Playmodes, spoluzakladatele labelu Raster-Noton Franka Bretschneidera (Byetone) či audiovizuálního umělce Borise Vitázka. Během dne se v projekčním sále představí pásmo audiovizuálních děl studentů uměleckých škol. V sekci T-mobile Student Lab se budou prezentovat projekty začínajících umělců, které souvisí s technologiemi, designem a inovacemi. Druhý den festivalu bude vyhlášen vítěz T-mobile Student Labu, který si odnese výhru v hodnotě 1000 eur na další vývoj vítězného projektu.

 

Sobota 14.10 přivítá hlavní hosty festivalu, mezi které bude patřit světová špička zabývající se digitální kulturou, technologiemi a uměním. Mezi hosty patří teoretik a umělec zabývající se computer vision a bezpečností dat Adam Harvey. Dalšími hosty jsou například Mario Klingemann, umělec pracující s umělou inteligencí či britští Forensic Architecture, kteří se zabývají spojením architektury a technologie. Přednášky hostů vyvrcholí audiovizuální performancí Franka Bretschenidera, vystupujícího pod uměleckým jménem Byetone, na exkluzivní panoramatické 8K projekci v prostoru CAMP. Poslední den festivalu vyvrcholí hudebním showcasem legendárního německého labelu Raster-noton, který proběhne v klubu Ankali od 23:00.

 

Transmit je platforma pro digitální kulturu, audiovizuální umění, vzdělávání a technologie. Program festivalu se skládá z přednášek, audiovizuálních performancí, výstavy, projekcí a hudební produkce. Transmit byl založen jako experimentální platforma SIGNAL festivalu.

 

http://transmit.org/

 

Lístky se dají koupit přes : https://goout.net/en/parties/raster-showcase-kyoka+grischa-lichtenberger+more/ueeic/#“T“:“2017-10-14T23:00:00

 

 

Bližší informace naleznete na https://www.signalfestival.com/

CAMP, Centrum architektury a městského plánování najdeme v Praze nedaleko Karlova náměstí