Tramvaj T3 Coupé získala ocenění na letošním 19. ročníku Designbloku

Praha, 31. října 2017 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci se studiem Anna Marešová designers zvítězil díky unikátnímu projektu návrhu tramvaje T3 Coupé v kategorii „Speciální cena za mimořádný počin mimo kategorie“ na letošním 19. ročníku Designbloku, mezinárodním festivalu designu a módy. Ceny Designbloku v 11 kategoriích byly předávány v pražském Divadle Na zábradlí.

 

Instalace neobvyklé expozice na letošním Designbloku budila velkou pozornost hned od svého otevření. Spojení designově propracovaného stánku DPP, historických prvků z tramvaje T3 Coupé a virtuální reality, díky které se mohl každý v připravované tramvaji projet, zaujalo všechny návštěvníky napříč věkovými kategoriemi.

 

„Nadšení všech zúčastněných se promítlo do výsledku, z čehož mám obrovskou radost,“ řekla designérka Anna Marešová s tím, že oceňuje práci designéra Františka Kardause, který byl autorem původní tramvaje T3 a dále uvedla: „Velmi si cením toho, že Dopravní podnik šel do takto odvážného projektu a myslím, že to oceňuje i publikum. Mám radost z toho, že přizval ke spolupráci právě naše studio. Ráda bych také poděkovala mému týmu, který se na tom podílel. Konkrétně Tomáš Chludil, Jiří Toman/Sudetype, Michal Pražský, BrainzVR a Martin Tvrdý.“




Slavnostní představení speciální tramvaje je naplánováno na veletrh zaměřený na kolejovou dopravu InnoTrans Berlin 2018. V nové tramvaji se zájemci svezou v říjnu příštího roku. „Jsem rád, že tramvaj T3 Coupé postupně získává konkrétní podobu a také svou oblibu. Je to důkaz šikovnosti našich zaměstnanců v tramvajových opravnách, kteří dokážou být inovativní,“ řekl Jan Šurovský, technický ředitel DPP.


DPP je připravený realizovat další přestavby pro případné zájemce. V Evropě má navíc výborný zvuk jako spolehlivý partner pro obnovu tramvajového parku.