Mezinárodní festival Pardubické hudební jaro 2018

Mezinárodní festival Pardubické hudební jaro tradičně přináší do Pardubic i okolí klenoty současné klasické hudby. Letošní jubilejní 40. ročník je navíc věnován stému výročí založení Československé republiky.

Místa konání

Festival se bude konat nejen v koncertních sálech v Pardubicích, ale zavítá i do divadel, památkových objektů a koncertních síní ostatních měst Pardubického kraje. V rámci programu se můžete těšit na významné tuzemské a zahraniční umělce, komorní soubory, symfonické orchestry, ale také na operní a baletní vystoupení. Již tradičně festival nabízí široké spektrum hudby všech slohových období současné produkce klasické hudby.



Termín konání

4. března – 6. května 2018

Dramaturgie festivalu reaguje na výročí české státnosti, které si v letošním roce připomínáme. Již během Prologu festivalu se diváci mohou těšit na Smetanovu operu Libuše,  4. března 2018 od 19:00 hodin ve Východočeském divadle v Pardubicích. Toto významné dílo uvidíme v podání Operního souboru Divadla J. K. Tyla z Plzně se sólistkou sopranistkou Evou Urbanovou, coby kněžnou Libuší.

Foto: Pardubické hudební jaro

Druhým koncertem k české státnosti a zároveň slavnostním zahajovacím koncertem celého festivalu bude koncert České filharmonie ve středu 14. 3. 2018 v pardubické Tipsport aréně. Na programu je cyklus symfonických básní Bedřicha Smetany – Má vlast.

Více informací a program festivalu  naleznete ZDE