Marpo versus Rytmus – největší událost v historii českých bojových sportů

Letošní vánoční čas zpestřil dlouho očekávaný boxerský zápas mezi dvěma rapery Marpem a Rytmusem. Souboj se konal v pražské O2 aréně, která se pyšnila vyprodaným prostorem. Na akci se dostavilo přesně 17308 diváků a poctila tak pořadatele XFN, která je největší Česko-Slovenskou ligou sportu MMA (plnokontaktní bojový sport obsahující údery a chvaty ve stoje i na zemi)

Celá věc začala tím, když slovenský raper Rytmus (jménem Patrik Vrbovský) vyzval českého rapera Marpa (vlastním jménem Otakar Petřina) na souboj v boxu. Marpo je zkušený v bojových uměních jako např. thajském boxu, do ringu na souboj se tedy velice těšil. Rytmus se také vydal na rok dlouhou cestu plnou příprav na onen večer v O2 aréně.

Marpo vs Rytmus, foto MP cysnews

Aréna se otevřela pro návštěvníky v 17:30, avšak samotné souboje začali až v 19 hodin. Většina byla věnována zápasníkům v bojovém umění MMA, kteří přijeli z nejrůznějších zemí. Některé z bojovníků k nástupu do oktagonu podpořili i známí čeští zpěváci jako např. Daniel Landa a raper Rest.

Největší hvězdou pro české publikum v této kategorii byl zápasník Karlos „Terminátor“ Vemola, který se kasá nejmenším počtem prohraných duelů v České Republice. Jak jste mohli poznat z atmosféry v Aréně, obecenstvo Karlose zbožňuje. Karlos obhájil svou pověst a přísloví, které rád používá: „Lvi žerou první.“

Marpo vs Rytmus, foto MP cysnews

Pořadatele museli obměnit oktagon za boxérský ring a očekávaný duel mezi rapery se dostal na řadu lehce po půlnoci, kdy už fanoušci byli velmi netrpěliví. Oba aktéři se zhostili tíhy nátlaku s úctou. Dle reakcí publika byl Marpo od samého začátku favoritem celé show. Souboj byl vyhlášen na šest kol, každé trvalo tři minuty. První kolo bylo rozehřívací, bojovníci se poznávali. Ve druhém kole se do toho Marpo dostal a Rytmus skončil 3x na zemi. Marpo si mylně myslel, že je zápasu konec a že vyhrál, ale pravidla byla pro tento souboj jiná a zápas pokračoval. Od třetího kola se nestalo nic závratného, nikdo jednoznačně nevyhrál. Výsledek jsme se dozvěděli až z posčítaných bodů od rozhodčích, kteří vyhlásili vítězem Marpa. O2 aréna se při tomto zjištění rozjásala a davy diváků křičely co nejvíce mohly. Rytmus pojal prohru s pokorou k vítězi a poděkoval svému týmu, projevil respekt všem zúčastněným a prohlásil, že je na sebe pyšný vzhledem ke svému věku (41 let). Prozradil také, že přípravy trvaly celý jeden rok. Marpo defacto projevil totožné pocity jak Rytmus a uznal jeho snahu. Celý ceremoniál vyhlášení vítěze proběhl bez komplikací.

Následně oba rapeři děkovali na svých profilech na sociální síti Instagram a projevovali své emoce. Dle reakcí pod příspěvky a v O2 aréně je vidno, že fanoušci jsou spokojení s výsledkem.

Marpo vs Rytmus, foto MP cysnews