Febiofest 2018 přinese zajímavé filmy a nevšední zážitky

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha Febiofest bude slavnostně zahájen 15. března 2018 v pražském Obecním domě a v Praze bude probíhat až do 23. března.

Následně na něj naváží festivalové ozvěny v dalších regionech. V rámci výročí festival nabídne nejen kvalitní filmy a hosty, ale také spoustu novinek a speciálních akcí.

Hlavní sekce festivalu

Mezi čtyři hlavní sekce festivalu se řadí Central Park, ve kterém se potkávají distribuční předpremiéry, premiéry českých snímků a divácké filmy s filmovými hvězdami pro všechny. Sekce Panorama mapuje trendy a oceňované snímky z významných světových filmových festivalů. Soutěžní sekce s názvem Nová Evropa představuje deset silných autorských filmů začínajících filmařů. Čestnou předsedkyní poroty sekce Nová Evropa se pro letošní rok stane zpěvačka Marta Kubišová. Protipólem je jí pak sekce Masters, která nabízí zavedené režiséry zvučných jmen a jejich poslední filmy.

Jednou ze speciálních sekcí letošního ročníku je   Best of, která představí deset nejoblíbenějších filmů uvedených na festivalu od jeho založení v roce 1993. Promítat se tak bude například snímek Lola běží o život Toma  Tykwera, Mulholland  Drive Davida Lynche či Pianista Romana Polanského.

Culinary cinema

Již počtvrté nabídne Febiofest spojení filmového zážitku s kulinářským v rámci sekce Culinary Cinema. Filmové projekce spojené s vybranými  večeřemi nabídnou  roadmovie  po  francouzském  venkově Paříž  počká režisérky Eleanor Coppoly,  akční  asijskou Bitvu  kuchařů Yip Wai  Mana a  zákulisí  nejslavnějších restaurací  ve  snímku Michelinské  hvězdy:  příběhy  z kuchyně dokumentaristy Rasmuse  Dinesena.  Po každé projekci bude hostům následně servírována tematická  večeře  v restauraci  hotelu  Vienna  House  Andel ́s  Prague.  Sekci Culinary Cinema doplní dokumentární snímek Wasted! zaměřený na téma plýtvání potravinami.

Doprovodný program

Filmové projekce doplní bohatý doprovodný program, zahrnující nejrůznější hudební kluby, vybrané restaurace s filmovým menu, koncerty filmové hudby, muzea a výstavní  síně  s filmovým  programem,  doprovodné  workshopy  s filmovou  tematikou, divadelní  představení  inspirovaná  filmem,  taneční  představení  podle  filmu  či  výstavu  k 25. výročí festivalu.

 

Více informací naleznete na :  ZDE