Den letiště Letňany 2017 nabídl 9. září velmi zajímavý program jak ve vzduchu tak na zemi

Brány jednoho z nejstarších českých letišť Letiště Letňany se otevřely v sobotu 9. září v 9:30 hodin. Od 10 hodin začal bohatý program, který zahájila  ukázka velkých RC modelů. Největším lákadlem bylo vystoupení originálních historických letounů nebo jejich věrných letuschopných replik. Zmínit můžeme například první československý dolnoplošník Avia BH 1 z roku 1923.

 




Představila se  i poválečná výroba čs. letounů i akrobatických jako např. Zlín 50 nebo kluzák Swift.  Diváci mohli nad svými hlavami sledovat opravdu dechberoucí akrobacie. Překvapivá byla ukázka manévrovacích schopností letounu Turbolet . Letiště Praha Letňany bylo v běžném provozu, diváci mohli na travnaté ploše vidět stroje naší i zahraniční výroby. Během programu měli zájemci možnost vyhlídkového letu.

Letos poprvé se otevřel areál společnosti Latecoere v areálu Letov jako „Latecoere den otvřených dveří“ a návštěvníci měli možnost nahlédnout do letecké výrobny této firmy. Nechyběl ani pozemní program, psovodi a koně Policie ČR, Klub vojenské historie Rota nazdar s ukázkami dělostřelectva čs. armády za druhé světové války. Pro děti byly připraveny trampolíny, skákací hrady a jiné atrakce. Na akci byl vstup zdarma. Kdo se přišel podívat na Den letiště do Letňan určitě nelitoval.



Booking.com