Česká Miss 2018



Booking.com

Česká Miss 2018

Nový ročník národní soutěže krásy byl zahájen v luxusním hotelu Augustine v Praze módní přehlídkou návrhářky Petry Pilařové. V jejích modelech se představily vítězky České Miss 2017, Michaela Habáňová, Iva Uchytilová a Tereza Vlčková, dále také Česká Miss 2016 Andrea Bezděková, Česká Miss World 2016 úspěšná bloggerka Natálie Kotková, Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková a Česká Miss Earth 2015 Karolína Mališová. Na zahájení České Miss 2018 se objevili zpěvák Mikolas Josef, zpěvačka Yvetta Blanarovičová, fotograf Jadran Šetlík. Po vážné nemoci se ukázal i spolumajitel české miss Martin Ditmar. Zahájení nového ročníku uváděl moderátor TV Nova a Evropy 2 Petr Říbal. V rámci uplynulých ročníků se Českou Miss chtěly stát tisíce dívek, které si účastí v soutěži a ziskem titulu chtěly splnit svůj sen. Českou Miss se chtějí stát ambiciózní dívky, které doposud vynikaly ve svých aktivitách i studiu a od titulu očekávají prostor pro osobní růst a lepší uplatnění. Důkazem toho je samotný fakt, že mnoho finalistek a vítězek je úspěšných i mimo přehlídková mola. Soutěž Česká Miss a získané zkušenosti jim umožnily být nejen úspěšné, ale stát se osobnostmi. Mnoho z nich rozšířilo své aktivity i o charitativní a dobročinné projekty.

Změny v soutěži

Soutěž v roce 2017 prošla mnoha změnami a od mnoho let starého konceptu se významně odlišuje. Nová Česká Miss je celoroční, více online, více partnerská a více charitativní. Koncept soutěže se od základů změnil a Česká Miss již není o jednom finálovém galavečeru, ale o zachycení cesty soutěžících a vtažení veřejnosti do projektu Česká Miss v průběhu roku. Již v roce 2017 byla cesta dívek dokumentována a sdílena mimo jiné i na You Tube kanále Česká Miss formou seriálu Hledá se Česká Miss 2017. Stejně tak může veřejnost nahlédnout do života vítězek a být u toho díky sociálním sítím vítězek, České Miss i sdílení online.

Program soutěže

 Česká Miss 2018 oficiálně začíná v lednu 2018, od konce ledna do března probíhají castingy ve vybraných městech a z castingů vzejde 40 až 50 dívek, které se v březnu utkají v rámci semifinále o postup dále. Porota v rámci semifinále vybírá 14 dívek, které postupují do širšího finálového výběru. Další dvě soutěžící vybírá ze zbývajících semifinalistek veřejnost průběžným online hlasováním, jehož detaily jsou upřesněny krátce po semifinále na webových stránkách www.ceskamiss.cz. V dubnu se finálová šestnáctka zúčastní prvního soustředění, kde s nimi pracuje mnoho odborníků, profesionálů i osobností. Na konci soustředění je oznámeno deset finalistek. Ty jedou v květnu na zahraniční soustředění k moři a v červnu se zúčastní finálového galavečera, kterým vyvrcholí boj o titul Česká Miss 2018. Nová Česká Miss získá ceny za téměř dva miliony korun i nové příležitosti v oblasti modelingu. Vítězky poletí reprezentovat Českou republiku na světové soutěže krásy.



Historie soutěže

Česká Miss je jedinou národní a nejprestižnější soutěží krásy v České republice s mnohaletou tradicí. Česká Miss je soutěž krásy pořádaná od roku 2005 nejdříve jako konkurenční událost tehdy tradičnější Miss České republiky, která byla v roce 2010 se soutěží Česká Miss sloučena Pořádající agentura Miss Events a.s. je držitelem licence na mezinárodní soutěže krásy Miss Universe, Miss Earth a Miss Supranational V roce 2016 získali organizátoři licenci i na Miss Supranational. V roce 2017 byla pozastavena spolupráce s Miss World. Miss Universe je nejprestižnější mezinárodní soutěží krásy a koná se každoročně od roku 1952. Organizátorem této soutěže je Miss Universe Organization, která sídlí v New Yorku a spolumajitelem byl do roku 2015 i Donald Trump. Účastnice soutěže musí být svobodné ve věku 18 let až ž27 let. Miss Earth je mezinárodní soutěž krásy a třetí největší soutěž krásy na světě. Koná se od roku 2001, pořadatelskými zeměmi jsou Filipíny a Vietnam. Soutěž slouží k propagaci ekologických témat. V roce 2012 vyhrála celosvětové finále Miss Earth Tereza Fajksová a stala se první Miss Earth z České republiky. Česká Miss Earth 2017 Iva Uchytilová se z téměř 90 dívek dostala do nejužšího výběru TOP 8. Miss Supranational je mezinárodní soutěž krásy, jež byla založena v roce 2009 organizací Beauty World Association v Płocku (Polsko). Zakladatelkou a ředitelkou soutěže Miss byla v letech 2005–2014 Mgr. Michaela Bakala V roce 2015 vstoupila do České Miss jako minoritní vlastník Marcela Krplová v roli nové spolumajitelky a ředitelky. Patronkou soutěže se na dva roky stala bývalá vicemiss České republiky Iva Kubelková. V roce 2016 vstoupila do soutěže Ing. Eva Čerešňáková, Česká vicemiss 2007, spolu s podnikatelem Martinem Ditmarem. Od podzimu 2016 je novou ředitelkou soutěže Eva Čerešňáková.

Charita

 Soutěž je propojena s charitativními projekty. Úzce spolupracuje s charitativním projektem Yvetty Blanarovičové, La Sophia, jenž pomáhá talentovaným dětem ze sociálně slabších rodin a dětských domovů. Finalistky svojí účastí podpořily letní tábor matek samoživitelek s dětmi v tíživé životní situaci. Dívky strávily týden výpomocí s programem na táboře obecně prospěšné společnosti Women for Women manželů Tykačových. Finalistky se rovněž aktivně zapojily do projektu Panenka pro UNICEF a vlastnoručně vyrobily panenky, jejíž prodej v rámci očkovací kampaně UNICEF v rozvojových zemích umožní očkování dětí proti šesti hlavním smrtelným chorobám. Projekt 4U2 založila ředitelka soutěže Eva Čerešňáková v roce 2009 a od té doby prostřednictvím benefičních galavečerů 4U2, jejichž součástí byla vždy i módní přehlídka s vítězkami České Miss, vybrala na podporu vzdělávání a výživy dětí v Bangladéši více jak milion korun. V roce 2016 ze získaných peněz otevřela v Bangladéši základní školu v Kata Bari, která ročně umožní vzdělávání více jak 100 dětem. Podmínky pro adeptky na titul Česká Miss 2018 :Minimální výška 172 cm-Věk 17 – 25 let- Štíhlá postava-Česká národnost-Svobodná, bezdětná-Neúčast ve finále předchozích pěti ročníků Česká Miss-Zájem o zdravý životní styl-Ke dni vybraného castingu nemá adeptka exkluzivní smlouvu o zastoupení s žádnou modelingovou agenturou či má zajištěno, že v případě postupu do semifinále bude existující smlouva ke dni semifinále vypovězena-Trestní bezúhonnost .

Nekalá konkurence

 Součástí zahájení nového ročníku bylo i oficiální vyjádření České Miss ke kroku Taťány Makarenko. „Taťána Makarenko začala od ledna letošního roku pro svoji soutěž Miss Face neoprávněně užívat název Miss Czech Republic. Naši právní zástupci tuto situaci intenzivně řeší a v této souvislosti již podnikli příslušné právní kroky, včetně podání soudní žaloby. Rovněž připravují žaloby na náhradu škody, neboť svým jednáním se paní Makarenko dopouští mimo jiné také porušování předpisů v oblasti nekalé soutěže, když zcela vědomě a úmyslně se tímto svým označením snaží klamat veřejnost i obchodní partnery. Navíc její název porušuje také práva k ochranné známce Miss České republiky, která je řádně zaregistrována a chráněna, jelikož Miss Czech Republic je pouze anglickým ekvivalentem této platné ochranné známky.

Aktivně podnikáme právní kroky a dále se již k této věci nebudeme vyjadřovat.“ Bližší podrobnosti naleznete na webu: https://ceskamiss.cz/ a na Facebooku: https://www.facebook.com/ceskamiss.cz/

Jaromír a Věra Hamplovi

Zdrojem fotografií je: Roman Souček / Miss Events