Břevnovský Masopust 2018

Masopust v Břevnově v úterý 13 .února 2018. Přidejte se k reji masek.

Masopust a trasa průvodu

Průvod bude vycházet od křižovatky Bělohorská-Pod Královkou. Sraz masek je v 15.45.  V 16 hodin bude uděleno masopustní právo zástupcem MČ Praha 6 a průvod se vydá za náležitého veselí masek, v doprovodu bubeníků a dalších hudebníků na svoji cestu po Bělohorské až ke KC Kaštan.  Během průvodu bude pro masky připraveno malé občerstvení.  Pro účastníky masopustního veselí bude u KC Kaštan připraveno zabijačkové občerstvení s posezením, hudbou a tancem.  Deset nejnápaditějších dětských masek bude odměněno.




Břevnov

Břevnov (německy Breunau) je městská čtvrť a katastrální území Prahy, náležející téměř celé k městské části Praha 6, ale nepatrnou částí (krátký úsek ulice Spiritka u stejnojmenné usedlosti) zasahuje i do městské části Praha 5. Tato pražská katastrální území dnes sousedí s Břevnovem: Liboc, Veleslavín, Střešovice, Hradčany, Smíchov, Motol, Řepy, Ruzyně. Na území Břevnova pramení potok Brusnice. Část Břevnova je právě tímto potokem zformována a Brusnici vděčí Břevnov za svůj poměrně členitý reliéf. Nejnižší nadmořská výška Břevnova je v místě, kde Brusnice opouští území Břevnova. Naopak nejvyšším místem Břevnova je Malý Břevnov s nadmořskou výškou přibližně 383 m. V současné době je v Břevnově evidováno 148 ulic. 47,2 % obyvatel je mužů, 52,8 % žen. 89,5 % obyvatel je starší 15 let.

Břevnov je prvně zmiňován již v 10. století. Nejvýznamnější historickou budovou a centrem vzdělanosti je Břevnovský klášter. 27. dubna roku 1907 pak byl Františkem Josefem I. povýšen na město, podle legendy omylem. Samostatným městem zůstal do konce roku 1921, poté se stal součástí hlavního města. Spolu s Libocí a Střešovicemi tvořil tehdejší Prahu XVIII.

Na území Břevnova se nachází stanice metra A Petřiny. Dalšími stanicemi metra, které mají význam pro obsluhu Břevnova, jsou Hradčanská, Malostranská a Dejvická na lince A.

zdroj: wikipedia.org


Maškarní bál

V sobotu 3.března 2018  v hotelu Pyramida Praha 6 – Břevnov od 19 hodin

Více informací naleznete ZDE

Poberounský Masopust 2018