Žluté lázně čeká pestrá sezóna navzdory stavbě Dvoreckého mostu

 Areál Žluté lázně v pražském Podolí otevřel své brány a odstartoval tak svoji 113 sezónu. Návštěvníci sportovně rekreačního prostoru přímo u Vltavy se mohou těšit na tradiční léto plné koncertů, kulturních a sportovních akcí i zajímavých událostí. Chybět nebude oblíbené letní kino, stand-up comedy, živé koncerty, akce pro děti a již od tohoto pátku promítání hokejového mistrovství. Připravená je také půjčovna plavidel pro vodní sporty, beachvolejbalové kurty, dětský koutek se slanou vodou i občerstvení s pestrou nabídkou. Vstupné zůstává stejné.

 

Žluté lázně v Praze 4 Podolí budou jako každý rok otevřené od května do září.

Návštěvníci mohou využít nový vjezd na parking, který je umístěný nedaleko hlavního vstupu.

„Ve Žlutých lázních to během letního období vždy žilo a letos to nebude jinak. Nabídka je pestrá, takže se u nás zabaví děti, mladí lidé, dospělí i senioři. Je pro nás důležité, abychom našim hostům kromě programu nabídli také dobré jídlo, čisté zázemí a odpočinek. Díky poloze areálu jsou Žluté lázně kousek od centra města, slouží tak Pražanům jako místo pro odpočinek v teplých dnech, i když třeba nemají zrovna dovolenou, ale jen pár hodin volna,“ upřesňuje Jan Dell, ředitel areálu Žluté lázně.

 

Hokejová FUN Zóna již od pátku ve Žlutých lázních

Již tento pátek 12. května mohou přijít fanoušci hokeje poprvé fandit zápasům Mistrovství světa v Rize, kde čeští hokejisté obhajují loňské bronzové medaile. První zápas se Slovenskem se bude promítat v prostoru stanu za Tančírnou od 15.20. Tam bude také pokračovat po celou dobu mistrovství FUN Zóna, kde budou organizátoři promítat vybrané zápasy.

Kino ve Žlutých lázních ve znamení premiér i kultovních filmů

Od začátku května si přijdou na své také milovníci filmů, kteří mohou dorazit do Žlutých lázní každý týden. Letní kino nabídne na malé louce aktuální snímky, které jsou právě v kinech i kultovní filmy, které mají diváci rádi pod širým nebem s drinkem v ruce. Promítání začíná vždy po setmění, zhruba ve 21 hodin. Vstupné je 150 korun. V květnu nabídnou Žluté lázně snímky Buď chlap (9. 5.), Tři mušketýři: D´Artagnan (16. 5.), Život pro samouky (23. 5.) a Prázdniny v Římě (30. 5.).

Zpestřete si teplý den projížďkou na vodě – Žluté lázně mají přes dvacet plavidel

Areál Žluté lázně nabízí pestré sportovní vyžití. Kromě oblíbených beachvolejbalových kurtů a stolů na pingpong si získaly oblibu také sporty přímo na Vltavě. K zapůjčení připravili provozovatelé paddleboardy, megaboardy, šlapadla nebo kajaky. Na své první letošní vodní oslavy a setkání čeká také party vor. Do Žlutých lázní se také vrací Pražský festival Dračích lodí. Zajímavá podívaná se bude konat od 13. do 14. května.

Koncertní série zahraničních hvězd My Kind of Summer od června do srpna ve Žlutých lázních

Žluté lázně čeká hudební léto. V rámci série My Kind of Summer vystoupí během června a prázdnin v areálu několik interpretů, kteří přinesou atmosféru velkých zahraničních prestižních festivalů. V neděli 28. června to budou britští Foals, kteří si z Brit Awards hned dvakrát odnesli cenu pro nejlepší kapelu. Aktuální nahrávku Life Is Yours (2022) představili svým fanouškům přímo z hlavní stage festivalu Glastonbury a jejich odvážný indie rock s prvky math rocku a atmosférického postrocku bude znít i Žlutými lázněmi. V úterý 11. července vystoupí na pódiu na břehu Vltavy britský hudebník Ben Howard.

Držitel dvou prestižních cen Brit Awards představí ve Žlutých lázních společně se svou kapelou aktuální album Collections from the Whiteout, které produkoval Aaron Dessner z The National. Atmosférické skladby z novinky doplní jeho romantické hity jako Only Love nebo Keep Your Head Up. V úterý 8. srpna zahraje fanouškům chytlavý písničkář Zachary Dess neboli Two Feet. Na konci prázdnin, 25. srpna, pak britský hudebník Conor Maynard, který se díky TikToku stal jedním z nejsledovanějších indiepopových umělců posledních let. V rámci své letní tour přijede také poprvé do České republiky, kde v pražských Žlutých lázních představí své největší hity.

Areál žluté lázně nabídne v sezóně také mnoho dalších akcí. Zájemci se mohou přijít seznámit s novým protějškem na akci Speed dating (11.5., 7. 6.), přijít si zaběhat na Fun&Run (21.5.), vyzkoušet si oblíbený hospodský kvíz (29.5.), navštívit pravidelné kurzy meditace Vipassana, v Tančírně stand-up comedy Na stojáka (20. 6., 13. 7. a 23. 8.), nebo si užít dětský den 28. května, který přinese zajímavý program a spoustu zábavy. A ti nejmenší se mohou těšit na Festival Bambule, kde si děti mohou vyzkoušet řadu sportů a setkat se s olympijskými vítězi.

  

Informace o podrobném programu i sportovní nabídce ve Žlutých lázních najdete na webu www.zlutelazne.cz nebo facebookovém i instagramovém profilu.