Kačina nespí nabídne bohatý noční program pro děti i dospělé

Noční stezka plná strašidelných pohádkových bytostí, koncerty, divadla, program v zámecké kuchyni, prohlídky zámeckých interiérů za svitu baterek i občerstvení na nádvoří. To vše čeká návštěvníky zámku Kačina v sobotu 19. srpna. Program letošní noční akce Kačina nespí začíná v 18 hodin.

Noční strašidelná stezka na zámku Kačina

Od 18 hodin bude otevřena strašidelná stezka plná kačinských strašidel a pohádkových bytostí. Odvážné děti i jejich rodiče se mohou na strašidelnou výpravu za rusalkami, čerty, vodníky a hejkaly vydat až do pozdních nočních hodin.

Divadelní představení

V zámeckém divadle se můžete těšit na slavnou komedii Oscara Wildea „Jak je důležité míti Filipa“ v podání Divadelního spolku F. A. Šuberta z Dobrušky.

Kytarový koncert

Netradiční kytarový koncert se odehraje v působivé atmosféře zámecké knihovny. Trojice nadaných a úspěšných umělců Adama Pavlíčka, Antonína Pevaly, Jana Kysely a Michala Šnajdra, se zkušenostmi z české, švýcarské a německé kytarové školy uvede to nejlepší ze svého umění. Zazní pro klasickou kytaru aranžované skladby populární hudby, jazzu a latinsko-americké hudby.

Další hudební zážitek nabídne Velký Černokostelecký v podání dechových nástrojů.

Koncert kapely Monika SONK TRIO

Návštěvníky na nádvoří roztančí kapela Monika SONK TRIO. Autorka písní, hudebnice a zpěvačka Monika Sonk letos vydala debutové album „Lodivod“, které bylo kritikou oceněno za originalitu, zajímavé texty a žánrovou pestrost. Monika bývá svým typem tvorby i projevem přirovnávána často  k Zuzaně Navarové.

Módní přehlídka historických šatů a program v zámecké kuchyni

Výjimečnou noční atmosféru doplní módní přehlídka historických šatů, program v zámecké kuchyni, tradiční  občerstvení na zámeckém nádvoří. Zpestřením budou též oživené prohlídky hraběcích komnat v doprovodu dobových plesových tanců.

 

 

Tečkou za nočními prohlídkami bude návštěva trasy v tichém a zhasnutém zámku pouze za svitu baterek návštěvníků.

Více informací naleznete ZDE

 

Zdroj a foto: Národní zemědělské muzeum Praha